FLAŞ!!Gül yeni YÖK Başkanını atadı

FLAŞ!!Gül yeni YÖK Başkanını atadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi sona eren Erdoğan Teziç'in ardından YÖK Başkanlığına, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atadı. İşte Prof. Dr. Yusuf Ziya 'nın eşinin başının açık olduğu belirtiliyor..
İşte Prof. Dr. Yusuf Ziya 'nın başörtüsü yorumu...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi sona eren Erdoğan Teziç'in ardından YÖK Başkanlığına, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atadı.

YÖK'ün kuruluşundan bu zamana 5. Başkanı olan Yusuf Ziya Özcan Kimdir?

Prof. Özcan, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve ODTÜ'de sosyolog olarak görev yapıyordu.

Özcan, aynı zamanda Ankara merkezli düşünce araştırma kuruluşu olan U.S.A.K.'ın (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı ve UHP'nin (Uluslararası Hukuk ve Politika dergisi) Yazı Kurulu üyesi.

Prof. Özcan lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı. Prof. Özcan yine aynı alanda yüksek lisans ve doktora eğitimini de ABD'deki Chicago Üniversitesi'nde yaptı.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan çok sayıda kitap ve makalenin yazarıdır.

EŞİ KIVILCIM METİN

Öğrencilerinin anlattıklarına göre, Özcan'ın Bilkent'te hoca olan eşi Kıvılcım Metin ODTÜ'ye yaptığı ziyaretler sırasında kendisini tanımayan güvenlik görevlilerine hiç bir zaman forsunu kullanmazdı. Kıvılcım Metin, 2 sene boyunca Bilkent kapısından girerken "Yusuf Ziya hocayla tez hazırlıyorum kendisini görmem lazım" şeklinde girmiş. Bu mütevazi tavır karşısında öğrencileri Özcan çifti için Ekşi Sözlüğe " Helal Sana" diye yazmışlar.

YÖK Başkanlığı'na 8 Aralık 2003 tarihinde atanan Prof. Dr. Erdoğan Teziç, görev süresini 8 Aralık'ta tamamlamıştı.

Yeni YÖK Başkanının başörtü bakışı

"Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz" diyen Tarhan Erdem'in analizini yorumlayan yeni YÖK Başkanı Prof.Dr. Y. Ziya Özcan, türbana bakışını şöyle ifade etti:

"Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız."

http://www.furkanhaber.com/haber_detay.php?haber_id=16035



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.