Furkan dan Mahmut Abdülkadir İle röportaj ...

Furkan'dan www.felastinona.com sitesinin yazarı Mahmud Abdulkadir ile röportaj


Osman Akyıldız- Mahmud Bey, bize çalışmalarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?
Mahmud Abdulkadir- Öncelikle biz
www.felastinona.com sitesiyiz. Bu site Filistin davasına destek için kurulmuştur. Siteye ve standımıza bakanlar Filistinlilerin günlük hayatlarında Yahudi ve Siyonistlerden ne çektiklerini görebilirler.
O.A.- Ne gibi mesela?
M.A.- Biz, gördüğünüz gibi standımızı üç kısma ayırdık. Birinci bölüm çocuklardan bahsediyor. İkinci bölüm Gazze kuşatmasının resimlerini ihtiva ediyor. Üçüncü bölüm de işgalci Siyonistlerin hapishanelerinde bulunan Filistinli tutuklularla ilgili.
O.A.- Çalışmalarınız Filistin’le ilgili kamuouyu oluşturmaya yönelik o halde?
M.A.- Evet. Hedefimiz bu resimleri dünya basınına ulaştırarak Filistin davasının duyulmasını sağlamak. Gördüğünüz gibi burada Arapça, Türkçe ve İngilizce kartpostallar ve etiketler dağıtıyoruz. Bakın mesela bu çocuk 5 yaşında ve okula gitmek istiyor. Ancak Siyonistlerin kontrolünden geçmeden okuluna gidemiyor. O yaştaki çocuğu bile korkutarak arama yapıyorlar. Şu okula giden çocukların Siyonistlerin eliyle kan revan içinde olmasına bir bakınız. Çocuklarla ilgili kısımda Siyonistlerin yıktığı okullar ve öldürdüğü çocuklar hakkında malumat verilmektedir.
İkinci kısım Gazze kuşatmasından ve kuşatmanın sonuçlarından bahsetmektedir. Siyonistler uzun bir süredir Gazze’yi kuşatıyorlar. Günlük hayatta Siyonist sultanın yaptığı zulümler ve Filistin mukavemetinin yaptığı operasyonları görüyorsunuz. Siyonistlerin yaşlılara, hamile kadınlara, sakatlara ve özürlülere yaptıkları insanlık dışı uygulamaları da görüyorsunuz bu bölümde.

O.A.- Esirlerle ilgili dağıttığınız broşür ilgimi çekti. Anladığım kadarıyla yoğun bir araştırma yapılmış bu broşürler hazırlanmadan önce.
M.A.- Evet. Üçüncü bölüm de esirlere dairdir. Bütün Siyonist hapishanelerinin isimleri, nerede oldukları ve içlerindeki Filistinli esirlerin adedi yazmaktadır bu bölümde. Filistin mukavemetinin esir değişimlerinden de kareler var gördüğünüz gibi.
Şu kendisini savunan kadına bir bakınız. Sonunda ölüm de olsa, siyonist asker karşısında izzetli duruşunu sürdürüyor.
O.A.- Organizasyonu nasıl buldunuz?
M.A.- Gayet güzel ve başarılı bir organizasyon. Türkiye’nin bu çalışmaya ev sahipliği yapması çok yerinde olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

O.A.- Türkiye halkına bir mesajınız var mı?
M.A.- Türkiye halkına derim ki; Türkiye halkı ile Filistin halkı kardeş iki halktır. Davaları birdir. Biz Türkleri seviyoruz ve Türkler de bizi seviyor. Türkiye halkının Filistin davasına olan ilgi ve alâkaları bizi fazlasıyla sevindirmektedir.
O.A.- Malûm dergimiz İsmailağa Cemaati diye tanınan Türkiyeli tasavvufi bir cemaatin dergisi. Özellikle cemaatimize yönelik bir mesajınız var mı?
M.A.- Bütün Müslümanlar bizim dostumuzdur. Biz Müslümanız, onlar da Müslüman. Müslümanlar tek bir ceset gibidirler, kardeştirler. Biz Sünnet-i Seniyyeye bağlı, kalpleriyle ve amelleriyle iman etmiş, bana söylediğiniz Şeyh Efendi gibi meşâyıha ancak ve ancak saygı duyar ve dualarını temenni ederiz. Bütün Müslümanlara selam ve muhabbetlerimizi arz eder, özellikle cemaatinize çok çok selamlar söylemenizi temenni ederim.
O.A.- Röportaj için çok teşekkür ederim. Tanıştığıma memnun oldum. İnşaallah sizinle internet yoluyla haberleşeceğiz.
M.A.- Ben de çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Furkan Dergisi, Aralık 2007

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.