Gazi Erçel ceza aldı...

Gazi Erçel'in mahkumiyetine onama

Yargıtay, devalüasyon öncesinde Merkez Bankası rezervinden 5 milyar dolar satılması ve kendi TL hesabını dövize geçirmesiyle ilgili davada, MB eski Başkanı Gazi Erçel'e verilen hapis cezasının bin 536 YTL para cezasına çevrilmesi kararını onadı.AA

Güncelleme: 12:38 TSİ 23 Temmuz 2007 Pazartesi

ANKARA - Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Erçel'in temyiz istemini sonuçlandırdı. Daire, Erçel'in kararın bozulması yönündeki talebini reddeden mahkeme, söz konusu eylemle görevi kötüye kullanma suçunun işlendiği yönündeki yerel mahkeme kararını onadı.

Gazi Erçel hakkında, 2001 yılının Şubat ayındaki devalüasyondan birkaç gün önce Merkez Bankası rezervinden 5 milyar dolar satılması, kendi ve yakın çevresinin TL hesabını döviz hesabına geçirmesi eylemleri nedeniyle görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Erçel'i yürürlükten kalkan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 240. maddesinde tanımlanan görevi kötüye kullanma suçu uyarınca 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmış ve cezayı bin 536 YTL para cezasına çevirmişti. Mahkeme, ayrıca Erçel'in 2 ay 27 gün memuriyetten men edilmesine karar vermişti.

İlgili habere birkaç okuyucu yorumu :

deniz canbaz - Zonguldak
22 Temmuz 2007, Pazar 02:00

kriz günü öğlen başbakan ecevit in ağzından kur çıpası var kimse boşuna dövize geçmesin cümlesini tv de kulaklarımla duydum.Akşama kriz oldu ve ben 12 milyarı o gece kaybettim.sebep olanların hepsine alınterimi haram ediyorum. Erçel in Cezası çok komik olmakla beraber yuz kızartıcı suçtan hüküm giymesi yüreğime biraz olsun su serpti.20 yıldan aşağı ceza almamalı idi.Yinede cezayı verenlere,davayı açanlara teşekkürler.


emre - Ankara
21 Temmuz 2007, Cumartesi 18:59

Herşey kesinleşmiş ve böyle bir görevini kötüye kullama tespit edilmişse devlete zararı kadar ceza ödemesi gerekmez mi? 1.500 ytl nasıl bir cezadır. Sigara içenlere bugün 600 ytl ceza kesiliyor. Sigara içmeye devam edelim sigara içenlere de ceza vermeyelim bence bu cezanın yanında ayıp oluyor.


ümit kaya - Ankara
20 Temmuz 2007, Cuma 23:50

Gazi Erçelin kriz önce sürekli o zamanki citibank yetkilisiyle görüşmesi sonucu krizden en karlı çıkan bankanın citibank olması konusunda bi dava falan yok mu?


Haber bu linkten alınmıştır :

http://www.ntvmsnbc.com/news/414795.asp#storyContinues

O yıllarda dolar üçe katlanmıştı ve okumuş olduğum bir gazete yazısında Gazi Erçel,Helin Avşar'ı bile telefonla arayıp : " Gel kız sana dolar satayım,dolar fırlayacak " diyordu.

Geçmiş yıllarda meclis başkanı olan Mustafa Kalemli'nin TBMM'deki ceylan derileri hikayesi de unutulup gitti öyle değil mi? Ne olgun milletiz yahu her şeyi unutuyoruz...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.