T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Gazze İsrail Askerlerine Mezar Olacak

FİLİSTİN İNTİFADASININ 20. YILI KUTLANIYOR !
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın kuruluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla Gazze'de düzenlenen tarihi kutlama törenlerinde yapılan konuşmalarda, cihadın sürdürüleceği ve siyonist İsrail rejiminin asla tanınmayacağı vurgulandı.
Yüzbinlerce Filistinlinin katıldığı Filistin tarihinin en büyük gösterisinde, Göstericiler “İsrail’i asla tanımayacağız” "gayemiz Allah, önderimiz Resulüllah, anayasamız Kur'an, yolumuz cihad, en büyük arzumuz Allah yolunda şehid olmaktır" "Allahuekber velillahil hamd" şeklinde sloganlar atarak Siyonist İsrail rejiminin bayraklarını yaktılar ve Amerikan aleyhtarı sloganlar attılar.






El Fetih hareketinin kuruluş yıldönümünde geçtiğimiz ay Gazze'de tören düzenleyen El Fetih yanlıları, Hamas tarafından organize edilen bu tarihi gösteriye karşı duydukları hazımsızlığı ise, "Hamas Filistinlilerin maaşlarını kesme tehdidiyle aileleriyle birlikte gösteriye katılmaya zorladı" şeklinde çirkin bir yalanı ortaya atarak gösterdiler.



Diğer yandan El Fetih çetesi, Hamas'ın 20. kuruluş yıldönümü oolayısıyla Batı Şeria'da düzenlenmek istenen gösterilere müdahele ederek Hamas mensuplarından 26 kişiyi tutuklayarak Hamas'ın Batı Şeria'daki gücünün ortaya çıkmasını engellemeye çalıştı.



Gazze'deki tören sırasında bir konuşma yapan Hamas hareketi sözcülerinden Muşir il Mısri, siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırı tehditlerine “İsrailin Gazze’den çekilmesine benzemez burayı tekrar işgal etmeye kalkacak olursa Gazze bütün İsrail askerlerine mezar olacaktır, ey yahudiler mezarlarınızı kazdık bile" şeklinde konuştu.



Hamas’ın üst düzey sorumlularından Üsame el-Mezini ise mahşeri kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada ”İsrail, şehirlerine yağan füzeleri ve havan mermilerini durdurmak için Gazze’yi işgal etmeye cesaret edemedi, eğer korkmuş olmasalardı çoktan işgal ederlerdi ama İsrailli düşmanlarımız korkaktırlar ve onlar sadece gücün dilinden anlarlar” dedi.



El Mezini, “Hareketimiz cihadı kendi stratejisi olarak benimsemiştir ve hiçbir koşulda bunu değiştirmeyecek” diyerek kararlılıklarının altını çizdi.



Kaçırdıkları asker Gilad Schalit’in gün yüzü görmesinin yegane şartının bütün Filistinli mahkumların salıverilmesi olduğunu belirten el Mezini, Mahmut Abbas ve Fetih hareketini “kendilerini Amerika’ya satmak ve İsrail işgalinin gönüllü fedailiğini yapmak”la suçlayarak, El-Fetih’le diyaloğa hazır olduklarını ve hiçbir zaman Fetih’le silahlı mücadeleye girmeyi düşünmediklerini fakat, bu hareketin Gazze’de anarşi yaratmasına da izin vermeyeceklerini söyledi.



İsra Haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.