T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Her gün bir Ayet, bir hadis ve günün duası

Her gün bir Ayet

-"Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mümin olarak evime girene ve bütün inanmış erkek ve kadınlara mağfiret buyur. Zalimlerin de sadece helakini artır."

Nuh Sûresi / 28. Ayet

Bu Ayet-i Kerime Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın Kur'an Mealinden alınmıştır.

Her gün bir Hadis

345. Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:

Peygamber aleyhisselâm'ın hanımlarından hiçbirini Hatice'yi kıskandığım kadar kıskanmadım. Üstelik onu (Resûl–i Ekrem'in yanında) hiç görmedim. Fakat Resûl–i Ekrem onu sık sık

Resûl–i Ekrem:

– "O şöyle şöyleydi" diye özelliklerini sayar ve "Çocuklarım ondan oldu", derdi.[5] ( [5] Buhârî, Menâkıbü'l–ensâr 20; Müslim, Fezâilü's–sahâbe 74–76. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 70, Menâkıb 70.) anardı. Bir koyun kesip etini parçaladığında, çoğu zaman Hatice'nin dostlarına gönderirdi. Bazan (dayanamayıp) Resûl–i Ekrem'e:

– Sanki dünyada Hatice'den başka kadın kalmadı! derdim.

– Resûl–i Ekrem koyun kesecek olursa, Hatice'nin arkadaşlarına yeteri kadar gönderirdi, dedi.

Bir rivayete göre Hz. Âişe: [6] ([6] Buhârî, Menâkıbü'l–ensâr 20; Müslim, Fezâilü's–sahâbe 74.)

Başka bir rivayete göre ise Hz. Âişe şöyle dedi:

Resûl–i Ekrem koyun kestiği zaman, "Ondan Hatice'nin arkadaşlarına da gönderin" derdi.[7] ( [7] Müslim, Fezâilü's–sahâbe 75.)

Başka bir rivayete göre Hz. Âişe şöyle dedi:

Hatice'nin kızkardeşi Hâle Binti Huveylid birgün Resûlullah'ın huzuruna girmek için izin istemişti. Resûl–i Ekrem Hatice'nin sesini hatırladı ve:

"Allahım, bu Huveylid kızı Hâle!" diye heyecanlandı.[8]

[8] Buhârî, Menâkıbü'l–ensâr 20; Müslim, Fezâilü's–sahâbe 78.

* Bir dost ve sevgilinin ölümüyle her şey son bulmamalı güzel hatıralarla anılmalı ve sevgiler gönülde yaşatılmalıdır. Bunun en güzel örneğini Rasulullah ( s.a.v.) böylece bize göstermiş oldu. [9]

[9] Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu's-Salihin Tercümesi: 128

Bu Hadis-i Şerif ERKAM YAYINLARI'nın Riyazü's Salihin adlı eserinden alınmıştır.

Günün Duası

Allah'ım; Ölümü ve hayatı sen yarattın; hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).

Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı; ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük...(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte; "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32).

Allah'ım; ahiret yurdunu kazanmamız için; "Andolsun; sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz. Sabredenleri müjdele!"(el-Bakara,155) buyuruyorsun. Bize sabır ve metanet gücü ver. Musibetler karşısında; "Biz, Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz"(el-Bakara,156) diyebilme şuuru ve teslimiyeti nasib eyle!..

Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberimiz de ; "Allah, bir kimseye hayır murad ederse onu musibete uğratır"; "Allah, bir kulunu sevince (onu imtihan için) ona musibet verir. Musibet verince de, ona sabretme gücü verir"(R. Salihin,39) buyuruyor.

Allah'ım; başımıza gelen musibetleri, hakkımızda hayır ve rahmete vesile eyle!..

Allah'ım; biliyor ve inanıyoruz ki, sen kullarına asla zulmetmezsin. Fakat onlar, kendilerine zulmederler(el-Hûd,101). "Herkesin kazandığı iyilik, kendi yararına; kötülük de, kendi zararınadır"(el-Bakara,286). Maruz kaldığımız musibetlerin, -işlediğimiz günahlar yüzünden- bir ikaz ve uyarı, bir azap ve ceza yönünün olduğunu da biliyoruz.

Çünkü sen, şöyle buyuruyorsun: "Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizin yaptığı(işler) yüzündendir. (Allah işlediklerinizin) bir çoğunu da affeder"(el-Şûra,30).

Allah'ım; nice günahlar işledik, nice haksızlıklar ve zulümler yaptık!.. Nefsimize uyduk, heva ve hevesimize taptık. Kur'an'a savaş açanlara mani olmadık, gevşek davrandık. Seni zikretmeyi, sana ibadet etmeyi angarya sandık. "Muhakkak mü'minler kardeştirler. Kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki, size rahmet edilsin"(el-Hucurât,10); "Ve topluca Allah'ın ipine yapışın; ayrılmayın" (Al-i İmran,103) buyurdun. Bizler kardeş olduğumuzu unuttuk; basit ihtilaflar ve çıkarlar yüzünden bölündük, parçalandık. Allah'ım; bize öyle bir musibet verdin ki, sana sığınmaktan, ancak sana kul olmaktan başka bir çare olmadığını anladık... "Ancak sana kulluk eder, ancak senden yardım isteriz"(el-Fatiha,3,4). Nice beş vakit namazımızda, nice kırk kez okuduğumuz bu ayetin anlamını yeni idrak edebildik...Kardeş olduğumuzu, basit farklılıklarımızın kardeşliğimize ve birlik ve beraberliğimize engel olmadığını "bir vücut gibi" bütünleşerek, "bir binanın sağlam yapıtaşları gibi" kenetlenerek(Hadis, Buhari/ Müslim) yaşadık ve yaşıyoruz...

"İnsanların elleriyle kazandıkları (günahlar) yüzünden karada ve denizde fesat çıktı. Belki dönerler diye, (Allah böylece) onlara, yaptıklarının bir kısmını taddırıyor" (Rûm Sûresi,41).

Bizler, döndük kapına geldik ya Rabbi! Bizi rahmetinden mahrum eyleme; tevbelerimizi kabul buyur, bizi mahcup eyleme!

Ya Rabbi! Bütün bu musibetlere rağmen hala sana isyan halinde olanları, küfrüne ve zulmüne devam edenleri, senin yüce adaletine havale ediyoruz . "İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri de helak etme Allah'ım!.."(el-'Araf,155).

"Rabb'imiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme... Rabb'imiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme... Bizi affet, bizi bağışla, bize acı!..

Sen, bizim mevlamız(sahibimiz, efendimiz)sın! Kafirler topluluğuna karşı bize yardım eyle!.."(el-Bakara,286).

Lütfen dualarımızda ezilen, sömürülen, işgal altındaki bütün Müslümanları unutmayalım!...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.