'İstanbul'da Domuz Yemeyen Kalmamış'

MİLLETE DOMUZ ETİ YEDİRİYORLAR !
Bir yetkili domuzların büyük ihtimalle İstanbullulara koyun ve dana eti gibi satıldığını belirterek, "Bu olay sonrasında İstanbul'da domuz eti yemeyen kimse kalmamıştır" Arnavutköy Hacımaşlı Köyü ve Cendere'de 2004 yılında yapılan denetimlerde iki kaçak domuz çiftliği tespit edildi. İçinde 10 bin domuz bulunduğu saptanan çiftliklerin kapatılmasına karar verildi. Kararın ardından firmanın evraklarını inceleyen yetkililer ortadan kaybolan 10 bin domuz için hiçbir satış sözleşmesi ya da "domuz satışı"na ait bir faturaya rastlayamadı. Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili söz konusu domuzların büyük ihtimalle kesilerek İstanbullulara koyun ve dana eti gibi satıldığını belirterek, "Bu olay sonrasında İstanbul'da domuz eti yemeyen kimse kalmamıştır" dedi.

DENETİMLER YETERLİ DEĞİL

Gıda Hijyenistler Derneği Genel Başkanı Can Demir ise kaçak satışların önüne geçilebilmesi için satıcıların yanı sıra üreticilerin de denetlenmesi gerektiğini söyledi. Demir, "Yeterli denetim yapılmadığı için bu etler üretiliyor ve satılıyor. Bunların önüne geçebilmek için yemek fabrikaları ve toplu üretim yerlerinin de sıkı kontrollerden geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu. Uzmanlar, vatandaşların açıktan satılan ve kaynağı belirsiz ucuz ürünlere itibar etmemesini istiyorlar.


"D" harfi domuz eti anlamına geliyor

Sağlık Bakanlığı uzmanları yaptıkları denetimlerde, Bayrampaşa'daki bir firmanın salam ve sosislerin muhteviyatında "D" harfine yer verildiğini gördüler. Literatürde bu harfle ilgili bilgi olmadığından "domuz eti" olabileceğinden kuşkulandılar. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi tarafından tahlilde ürünün üzerindeki "D"nin domuz eti anlamında kullanıldığı anlaşıldı. Yetkililer domuz çiftliklerinin ellerindeki domuz eti stokunu eritmek için buna benzer birçok yöntem denediklerine dikkat çekti.


(Yeni Şafak)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.