T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ Laik doktor 12 yaşındaki başörtülüyü muayene etmedi

"Bu ne hal? Bu çocuğun beyni yıkanmış"
http://www.furkanhaber.com/haber_detay.php?haber_id=16302

Önceki gün İstanbul'da SSK Okmeydanı Hastanesi'nde işgüzar bir doktor tarafından bir hastaya sırf başörtülü diye olmadık hakaretler edildi. 12 yaşındaki kız çocuğu E.B.'ye annesi tarafından tedavi için götürüldüğü SSK Okmeydanı Hastanesi'nde adeta zulmedildi.

Hastanenin kliniğinde görevli "Şenay Coşkun Vatansever" adlı uzman doktor, herkesin içinde hasta E.B. "başörtülü" diye aşağıladı ve anne N.B.'yi azarlamaya kalktı. Soyadı "Vatansever" olan bu doktor, hastasını tedavi edeceğine annesine, "Bu ne hal? Bu çocuğun beyni yıkanmış. Bu yaşta başını örtmüşsünüz." diye bağırdı. Doktorun bu tavrı karşısında anne N.B. "Sizin kıyafetinize biz karışıyor muyuz? Sizin asli göreviniz kılık kıyafet kontrolü mü? Neden bizi aşağılıyor ve bu kadar insanın karşısında bilinçli bir şekilde küçük düşürmek istiyorsunuz. Biz en temel hakkımız olan örtünmeyi tercih etmişiz, sen ise etmemişsin. Bize bağırmaya ve hakaret etmeye hakkınız yok." diye tepki gösterdi. Anne N.B. ardından da, "Ben çocuğumu böyle birine teslim edemem." diyerek, hasta kızını başka bir hastaneye götürdü.

"ÇOCUĞUMU ONA TESLİM ETMEDİM"
Vakit'in ulaştığı mağdure anne N.B., olay karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. N.B., "Ben kızımı hasta olduğu için hastaneye götürdüm, bize uymayan nasihatler almak için değil. Doktor hanım ansızın bize sözlü saldırıda bulundu. Ağza alınmayacak laflar etti. Asıl görevi şiddet uygulamak mı yoksa bizlere yardımcı olmak mı, anlamadım? Kendisi gayet açık giyinmiş karşımda dururken, biz örtülüyüz diye bize hakaretler edip, o kadar insanın içinde baskı uygulamasını kınıyorum. Ben kendisine gerekli cevabı verdikten sonra çocuğumu onun eline teslim etmek yerine alıp götürdüm. Çok üzgünüm, bu haksızlıklar ve zulümler bitsin istiyorum." diye konuştu.

VATANSEVER: "EVET, DOĞRUDUR"
Vatansever, bu tavrının doktorluk mesleği ve yasalarla örtüşüp örtüşmediği konusundaki sorularımız karşısında, "Ben, çocuğun koca kadın gibi giydirilmesine tepki gösterdim" dedi. Hemen ardından da, "Benim, sonra her dinden arkadaşlarım var." şeklinde ilginç bir ifade kullandı. Doktor Vatansever, "Sizin göreviniz kılık kıyafet kontrolü mü?" şeklindeki sorumuza ise, "Ben sadece uyardım." cevabı vermekle yetindi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.