MGK ve Derin Darbe!

MGK ve Derin Darbe!

08 Aralık 2007

Kirli çamaşırından dolayı, halkından utanç duyan bir sürü rezilliklere imza atanlar, hakkı açıklamaktan çekinmekteler. Bir Pkk'lının da hakkı konuşabileceği gerçeğini kabul etmek lazımdır.MGK İlk askeri darbeyle halkın başbakanını asarak,(veya astırarak),halka karşı darbe amaçlı kurulmuş bir gizli örgüt hüviyetinde olmaya devam etmektedir.Ve aslında, darbelerin rejimin içinde devam eden çehresi olarak MGK devam etmektedir.

Atatürkçü Askerler,bu yönden Atatürkçü değillerdir.Açıklamalarıyla ve siyasete müdehaleleriyle, yargısal dokunulmazlıkta da, meclisin daha önünde durması da durumu izah ediyor..
Yaptıkları yasaların Anayasa Mahkemesinden dönebildiği bir Meclise karşın, Yaptıkları "la yüs'el" Kararları, Yargısal denetimden uzak, olan tek kurumdur. Memleketimizin leh veya aleyhinde olan konularda, akiller meclisi gibi TBMM'nin önüne geçmesi ve siyaseti yönlendirip,yönetmesi demokrasi adına ilginçtir.

Halkın cezalandırılmasında, siyasi işlevselliğine devam etmesi gerçeğini 28 Şubat sürecinde gördük.Halkın kendi imkanlarıyla açtıkları İHL okullarının kapatılması,O okullardan mezun olanların üniversiteye girişlerinin engellenmesi,Kur'an Kurslarının kapatılması ve 12 yaş altına yasaklanması gibi yasaları dikte ettirmesi ile İslami kimliğe allerjik duruşu ile bir müstemleke vatandaşı hissini bize veren bu kurul değil de nedir? Bütün bunların Laiklik duyarlılığı ile yapıldığı da tamamen safsatadır.

İnsanları vatan hainliği ile damgalama mıdır vatanperverlik.Yoksa vatanperver edebiyatlarıyla vatanı Oligarşik bir yapıya büründürme hevesleri mi? Devletin de gizli elinin, kirli elinin olduğu gerçeğini kabul etmesi zımmen gerçekleşmiştir.Varlığına veya yokluğuna karar verilmeyen tek şey Jitem değildir.

Mit'in zamanı geçmiş raporlarını, başka istihbari açıklamalardan duymamız da işin başka bir garabetli yönü.Ancak dış mihrakların açıklamalarıyla anlayabilme imkanına sahip olacağız.

Türkiye'de askeri siyasetle yönetilen yarıvesayet görünümlü bir ülkedir.Bu ülkede ne demokrasi oldu,ne de laiklik.. Halka rağmen, halkla beraber olan bir askeri rejim devleti olduk..

Türkiye'de MGK'yı bir kenara bırakarak ülkemizin gerçeklerini göremeyiz.Sanal bir ülkede yaşar gibiyiz. Her an canımızı kaybedebilir,başımıza heran her şey gelebilir.Bunu faili Meçhul siyasi bir cinayete uğramış halkın duygularını,psikolojik harekat çerçevesinde yönlendirilmiş olma olasılığı vardır.
Askerin yönetimde sivillerden daha fazla hak sahibi olduğu da bir gerçektir.



--
Korkaklıkta mahçup olmak,ilerlemekte şeref var.İnsan,korkaklık gösterek, kaderin cilvesinden yakasını kurtaramaz.

Web Sitemiz:
http://www.gencmusalli.com
http://www.dersaadet.org
Blogumuz: http://gencmusalli.blogspot.com
http://dusunceufuklarinda.blogcu.com

Hasan Ahmet Evliyaoğlu
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.