T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[mü’min Allah’tan razı olursa, Allah da ondan razı olur

Mu'min Allah'tan razi olursa, Allah da ondan razi olur

Tam teslimiyet nedir? Nasil saglanir? Rabb'imizin bizden razi olmasini istiyoruz, peki ama biz gercekten O'ndan razi miyiz? Amellerimiz, dusuncelerimiz bunu destekliyor mu? Bakiniz Rabb'imiz ne buyuruyor : "Hayir hayir Rabb'ine andolsun ki onlar aralarinda anlasmazliga dustukleri her konuda sen Peygamber'i hakem yapmadikca ve sonra senin kararina kalplerinde hicbir sIkinti duymaksizin tam bir teslimiyetle uymadikca gercekten inanmis olmazlar." (Nisa: 4/65)

Bir baska surede de soyle hitap ediliyor bize : "Aralarinda Ilahi kitap hukum versin diye Allah'a ve O'nun elcisine cagrildiklari zaman mu'minlerin soyleyecegi tek soz isittik ve iman ettik olmalidir. Gercek kurtulusa erenler bunlardir." (Nur: 24/51)

Ebu Hureyre'den (radiyallahu anh) rivayet edilen bir hadis-i serif Amenerrasulu diye bildigimiz ayetlerin bize gelisini anlatmakla birlikte, Rabb'imizin bize karsi ne kadar merhametli oldugunu da acikca gosteriyor.

Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'e : "Goklerde ve yerde olanlarin hepsi Allah'indir. Icinizdekini aciklasaniz da, gizleseniz de, Allah sizi o yuzden hesaba ceker ve neticede diledigini bagislar, diledigine de azâb eder. Allah, her seye gucu yetendir." (Bakara: 2/284) anlamindaki âyet nazil olunca, bu durum Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in ashâbina agir geldi. Bunun uzerine sahâbe, Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem)'in huzuruna gelerek dizleri uzerine cokup soyle dediler :

- Ey Allah'in Resulu! Biz, namaz, cihad, oruc ve sadaka gibi gucumuz yeten amellerle mukellef kilinmistik. Oysa simdi Sana, gonlumuze gelen ve kalbimizden gecen seylerden de hesaba cekilecegimize dair bu âyet nazil oldu; buna guc yetiremiyoruz. Bunun uzerine Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) soyle buyurdu :

"Sizden once kendilerine kitap verilen yahudi ve hiristiyanlarin dedigi gibi, isittik ve isyan ettik demek mi istiyorsunuz? Bilâkis siz, isittik ve itaat ettik. Ey Rabb'imiz! Bizi magfiret eyle, bizi bagisla, nihayet donus sadece Sanadir, deyiniz."

Sahabeler bu sozleri okuyup, dilleri de ona guzelce alisinca, Allah Teala pesinden su âyeti indirdi :

"Resul, Rabb'inden kendisine indirilene iman etti, mu'minler de iman ettiler. Hepsi, Allah'a, meleklerine, kitaplarina, resullerine inandilar. Peygamberleri arasinda hicbir ayrim yapmayiz, dediler. Isittik ve itaat ettik bagislamani dileriz ey Rabb'imiz, donus de ancak Sanadir dediler." (Bakara: 2/285)

Ashab inen ayetin geregini yapip, bu sozu soylemeye alisinca, Allah Teala daha onceki âyetin hukmunu neshetti, su âyeti indirdi : "Allah hic kimseye gucunun ustunde bir sey teklif etmez. Herkesin kazandigi iyilik kendi yararina, kotuluk de kendi zararinadir. Ey Rabb'imiz! Unutur veya yanilirsak bizi sorguya cekme!"

Allah Teala :

"Evet" buyurdu.

"Ey Rabb'imiz, bizden oncekilere yukledigin gibi, bize agir yuk yukleme."

Allah Teala :

"Evet" buyurdu.

"Ey Rabb'imiz! Gucumuzun yetmeyecegi seyleri de bize tasitma. Bizi bagisla, kusurlarimizi yok say, bize aci. Sen Mevlamizsin, o kâfirler guruhuna karsi bize yardim et." (Bakara: 2/286)

Allah Teala :

"Evet" buyurdu.

(Kaynak: Muslim, Iman - 199)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.