Noel Baba




Noel Baba


Yılbaşı Hz.İsa'nın doğum günü kabul edildiği için Hıristiyanlar tarafından kutlanır.Noel babanın hediye bırakması, çam ağacının süslenmesi gibi adetler tamamen Hıristiyan toplumunun kültürüdür.


Noel Baba ,yüzyıllar önce yaşamış bir Hıristiyan rahibin figürüdür.Adı Aziz Nikolas'tır.Bu Aziz Nikolas isimli rahip noel geceleri bazı evlere çeşitli hediyeler bırakırmış.Aziz Nikolas ,Hıristiyanlar tarafından çok sevilen bir din adamı olduğu için ,onun anısını yaşatmak adına ,bazı hristiyanlar Noel Baba kılığına girip hediyeler dağıtır.


Dolayısı ile Noel Baba eksenli yılbaşı kutlamalarının bizim kültürümüzle hiçbir ilgisi yoktur. Ülkemizde bir kısım medya tarafından , yılbaşı kutlamalarının bu kadar abartılması ve halkı bu kutlamalara teşvik edici tutumlar sergilemesi doğrusu beni rahatsız etmektedir. Çünkü bu tür propagandalar yeni nesli kendi öz değerlerinden koparıp batılıların hayat tarzına alıştırmakta, giderek onları benimsemeye, onların inanç ve tarzlarına uymaya yol açmaktadır. Oysa ki kendi öz kültürümüzde; Nasreddin Hocalar, Hacivat ile Karagözler, Mevlanalar, Aşık Veyseller, Battalgaziler, Kel oğlanlar, Bir Çağ açıp bir çağ kapatan Fatihler… gibi daha binlercesi ile müthiş bir zenginlik arz etmektedir. Bunlar bizi biz yapan değerleri ve daima genç neslin hayatına örnek teşkil edecek yaşamları ile birer elmastır. Kasıtlı olarak bazı medya organları bunları bir tarafa itip batı kültürünü bizlere empoze etmektedirler.


Şimdi soruyorum size;


Hiç her hangi bir Batı Ülkesindeki vatandaşlar tarafından Nasreddin Hoca Haftası veya Mevlana Haftasının kutlandığını duydunuz mu ? Bizi biz yapan değerlere sahip çıktıkları, kutladıklarını duydunuz mu? Biz onların sevgililer gününü, anneler gününü, babalar gününü, podyumlar-mankenlik ajansları, gazino, disko bar, balo… gibi saçma sapan kültürlerini almışız. Bize güzel şeyler verecekse insanlığımıza ahlakımıza bir değer katacaksa amenna, bunların hepsi batı kültürü bize ne gibi değer katabilir ki! İnsanların ahlakını bozmaktan başka.


Yılbaşını kutlamak için en masum gerekçeleri; evimizde televizyon seyredip, çerez yiyoruz, masum bir şekilde yeni yılı karşılıyoruz. Bunun ne zararı olabilir?" deniyor . Ancak bu masum denilen kutlamanın çocuklara nasıl bir etki yaptığı ve yeni kuşaklar tarafından nasıl algılandığı düşünülmüyor. Yeni nesilde yılbaşını çok normal ve hatta kutlanmadan olmayacakmış gibi algılıyor. Hatta yılbaşı gecesi güzel ve mutlu bir şekilde geçirilirse bütün yılın güzel ve mutlu geçeceği gibi saçma bir inanışa aldanıyor.


Mevla bizi saçma sapan inanışlardan bize ait olmayan kültürlerden muhafaza eylesin.





--
Bana ulaşmak için: dosta333@gmail.com

" HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN DAVRAN OLMEDEN ONCE UYAN..."
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..


Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

11 yorum:

  1. Noel Baba görüntüsü ile PKK`nin katlettigi bebegi ayni tablo icine sokmak sehitlere ve bu bebege karsi büyük bir saygisizliktir.

    Önce cahilliginizi giderelim: Hiristian dinine mensup insanlarin "Seker Bayrami" olan Noel 24 Aralikta kutlanir. Tüm insanligin kutladigi "Yilbasi" ile hic bir ilgisi yoktur. Yeni yil kutlamalari ise Türklerin Islama gecis öncesinden beri kutlanir.
    Nasil biz Müslümanlar, dini bayramlarimiza sagi gösterilmesini istiyorsak, bizde (bizimde inandigimiz din olan) Hristianligin kutsal günlerine, bayramlarina saygi göstermemiz gerekir.

    Yilbasi kutlamalari ise tüm dinlerin varolusundan önceye dayanan bir gelenektir.

    Örümcek agi tutmus kafalarinizdan sapik fikirleri yaymadan biraz kültürünüzü gelistirin.

    YanıtlaSil
  2. Hadi canim,oradan,24aralik,noelin ilk günü,ve o gece kutsal gecedir.
    Ama,mesele Noel Degil mesele, Türkiyede son 20 yilda nasil yilbasi ile noelin birbirlerine yaklastigi.Noel baba kiyafetlerini yilbasinda giyindigi,Neden?Ben45 yasindayim,eskiden kimsenin evinde cam agaci olmazdi,türklerde yilbasinda,arti,CAM AGACI,yalniz noelde hiristiyanlarin hediyelerini agacin altina dizip,kutsal gecede beklemeleridir.Yani,Ne alakasi var Yilbasi ile.BU bizim batililasmamizin,AB-yolnda kücük bir örnegi

    YanıtlaSil
  3. şimdi yukarıda yorum yazan arkadaş kendini Hiristiyan zannettiğinden dolayı noelci bir yapıya bürünmüş...Ve aslında belkide misyonerlerin kucağında debelenen ve özgürlük çayırında otlayan başıboş tavuklar gibi gıdaklayan birisi zavallılar hepinize acıyorum..İslamdan uzaklaştıkça ne yapacağınızı şaşırdınız.Allah doğru yoldan cıkmışları bir daha doğru yola iletmez...yazık....

    YanıtlaSil
  4. ya en üstteki yorumun sahibi şahsiyete o bebek İsrailin katlettiği bebektir pkk ile alakası yoktur ayrıca pkk da emperyalisttir emperyalizmin bir sacayağıdır..velev ki öyle olsun ..senin kutladığın noeli başkalarına güzel göstermen için kullanmaman gerekli idi..a benim çağdaş kafalım..!

    YanıtlaSil
  5. önce cahillerin cahilliğini giderelim diyen arkadaş herhalde kendinden bahsediyor.öğrensin gelsin iyice.

    YanıtlaSil
  6. önce cahillerin cahilliğini giderelim diyen arkadaş herhalde kendinden bahsediyor.öğrensin gelsin iyice.

    YanıtlaSil
  7. Ne kültürüymüş ki geliştirmemiz gereken :) ahahaha kel aynak seni...

    YanıtlaSil
  8. en üstteki yorumcu sana acıyorum Allah kurtarsın seni ne diyeyim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba arkadaşlar...

    Nasılsınız iyimisiniz? İyi olmanızı Cenab-ı Allah'dan niyaz ederim..

    Oralarda havalar nasıl. Buralar biraz soğuk.

    Sepet sepet yumurta...
    Sakın beni unutma...
    Unutursan küserim...
    Mektubumu keserim...

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bi yorum olmuş tebrikler.. noelle yılbaşı artık birbirine karıştı.. diyanet işleri başkanı daha yeni bir açıklama yaptı noel rinsel, yılbaşı ise kültrel bir olaydır diye.. ama artık at izi it izine karıştığı için en iyisi ikisindende uzak durmak diyorum ben.. saygılar

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler Allah razı olsun HÜSEYİN BEY..Bu toplumumuzun büyük bir yarası isimsizlerin yazısından belli oldugu gibi acınacak haldeyiz..Ellerinize yüreginize saglık olsun..UYAN EY MEDENİYET DİYE HAYKIRDIGIN MEDENİYETSİZLİKTEN!

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.