Oxford'da ezana saldırı




İngiltere'de Oxford kasabasında hoperlörle ezan okumaya çalışan İmam ve cemaat saldırıya uğradı.


İngiltere'de bir kasaba camisinin imamı hopörlörden ezan okumak istedi ancak bu girişimi kasabalıların saldırısıyla son buldu.

Burayı "Müslüman gettoya" çevirdiniz diyen bir grup kızgın İngiliz ezan okumak isteyen böyle bir uygulamayı hayata geçirmeye çalışan Müslümanlara saldırdı.

Saldırıya uğrayan Müslümanlar adına konuşan Merkez Camiden bir yetkili, Müslümanların da ibadete insanları çağırbilme hakkının olduğunu belirtti.

Günde üç kez, yaklaşık iki dakika sürecek şekilde, hoperlörden ezan okunması, "Hıristiyanlar da çan çalarak insanları ibadete davet ediyor" şeklinde düşünülmesi üzerine planlanmıştı.

Ortadoğuda da yaşadığını belirten bölge sakinlerinden Dr. Mark Huckster, "hoperlörle ezan okunması fikri, komşuluk ilişkileri açısından hiç de hoş değil, özellikle de Oxford gibi kalabalık bir yerde" diye konuştu.

Oxford'un doğusunda yaşayan bir diğer İngiliz Allan Chapman, "sivil barış ve özgürlüğe destek veriyoruz ama bu ülkede böyle şeyler doğru değil ve geleneklere de uymaz" diye konuştu.

Merkez cami yetkililerinden Serdar Rana ise, " İnsanlar niye kaygılanıyor anlamıyorum. Eğer bazı kaygılarını ve tereddütlerini bertaraf etmek isteyen varsa buyursunlar camimize gelsinler. Kaygılarını giderelim" diye konuştu.

"Kilisede çanlar çalınıp da insanlar ibadete davet edildiği zaman biz saygı duyuyoruz ve aynı hakka bizim de sahip olmamız gerekir.İnsanları üzecek ya da rahatsız edecek bir şey yapmak gibi bir niyetimiz de yok" dedi.


Dünya Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.