SKANDAL ! BAŞÖRTÜSÜ HİJYENİK DEĞİL

HASTA YAKININA ‘BAŞÖRTÜNÜ ÇIKART’ BASKISI
Skandal! Başörtüsü hijyenik değil!
Zulmün böylesi


22 aylık Muhammed Sait K. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa TIP Fakültesi’nde Genel Cerrahi Servisi’nde kasık fıtığından ameliyat oldu. Ameliyat olan çocuğunun yanında refakatçi olarak kalmak isteyen anneden hijyenik olmadığı ileri sürülerek başörtüsünü çıkarması istendi.

Refakat için izin vermediler

22 aylık oğlu kasık ameliyatı olan anne Z.K.’ya başörtüsünü çıkarmaması üzerine refakatçi olması için izin verilmedi. Yaşadığı olayın şokunu yaşayan Baba Samet K., “Eşim örtüsünün üstüne bone takmak istedi. Fakat kabul etmediler. Benim de girmeme müsaade etmediler. Çocuğum bir saate yakın narkozlu olarak yalnız başına kaldı. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Olayın ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne giden gazeteciler güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

M.BAYDEMİR / M. ACAR / İstanbul

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde akıllara durgunluk veren bir sağlık skandalı yaşandı. Genel Cerrahi Servisi’nde kasık fıtığından ameliyat olan 22 aylık çocuğu Muhammed Sait K.’nın yanında kalmak isteyen anne Z.K’dan başörtüsünü çıkarılması istendi. Z.K’nın hijyenik olmadığı ileri sürülerek başörtüsünü çıkarıp bone takması şart koşuldu. Dr. Altan A. ve ameliyat hemşireleri, Z.K.’ya aksi halde ameliyathaneye giremeyeceğini söyledi. Anne Z.K. ise başörtüsünün hijyenik olmadığı iddiasının saçma olduğunu belirterek başını açmayı kabul etmedi. Başörtüsü üzerine bone takmayı teklif eden annenin bu teklifi ise geri çevrildi.

Yaklaşık 1 saat narkozlu halde ameliyathanede yalnız bırakılan 22 aylık Muhammet Sait, daha sonra Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’nda bir odaya çıkarıldı. Baba Samet K. çocuklarının ameliyathanede sürekli olarak ağladığını ifade etti. Baba Samet K, “Çocuğum dün Cerrahpaşa Çocuk Cerrahisi’nde kasık fıtığı ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından çocukların anneleri narkozlu iken refakatçi olmaları için ameliyathaneye alınırken eşimden başörtüsünü çıkarıp bone takmasını aksi taktirde içeri alamayacaklarını söylediler. Eşim örtünün üstüne bone takmak istedi. Fakat kabul etmediler. Benim de girmeme müsaade etmediler. Çocuğum bir saate yakın narkozlu olarak yalnız başına kaldı. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Baba Samet K. ve beraberindeki avukatlar daha sonra Başhekim Yardımcısı ile görüştüler.

Muhabirlere saldırdılar

Öte yandan aile ile görüşmek üzere Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne giden gazeteciler güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Ulusal Güvenlik firmasına bağlı olarak çalışan Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı binasındaki görevli güvenlik görevlileri ailenin fotoğraflarını çekmek isteyen muhabirlere karşı kaba kuvvet kullandılar. Hastane içinde çekim yapması engellenmesi üzerine aile ile hastane dışına çıkan muhabirler burada çekim yaparken 10-15 kadar güvenlikçinin saldırısına maruz kaldılar. Ulusal Güvenlik firmasının amiri, “Öldürürüm l.n sizi” diye tehdit etti
.
vakit

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.