Yavuz'un son sözü

YAVUZ'UN SON SOZU

Yavuz Sultan Selim, hayatinin son demlerinde yanindan ayirmadigi Hasan Can'a hasta yataginda bulundugu bir sirada : - Hasan, beni nasil goruyorsun, dedi. Hasan Can : - Sultanim Allah'a kavusmak zamanidir. O'na yoneliniz! dedi. Yavuz : - Ya Hasan! Bunca zamandir sen bizi kiminle saniyorsun? Allah'a karsi bir kusurumuz mu var?, dedi.
Hasan Can : - Sultanim hic bir zaman sizin icin oyle dusunmedim ve dusunmem. Yalniz su var ki her zamanki halinizle simdiki haliniz mukayese edilemez... Ben bu bakimdan size hatirlatmak istedim, demisti ki Yavuz'un son soz olarak "La ilahe illallah, Muhammedun Rasûlullah" dedigi duyuldu. Yavuz Sultan Selim sehadet getirerek ruhunu teslim etti.

Yuce Allah boyle bir olumu ve ebedi âleme gocu bize de nasip etsin!


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.