Anti Emperyalist Askeri İttifak




Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, “ortak düşman” ilan ettiği ABD’ye karşı
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, “ortak düşman” ilan ettiği ABD’ye karşı Nikaragua, Bolivya ve Küba’nın katılımıyla, “ortak bir savunma stratejisi oluşturma ve kendi silahlı kuvvetlerini kurma” teklifi yaptı.

Latin Amerika zirvesinde, Chavez, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ile bir araya gelmişti. Chavez burada yaptığı açıklamada da ABD’nin durdurulması gerektiğini söylemişti.
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD’ye karşı harekete geçme zamanın geldiğini söyledi. Chavez, Nikaragua, Bolivya ve Küba’ya, “ABD’nin muhtemel bir saldırısından korunmak için antiemperyalist askeri ittifak kurma” çağrısı yaptı. Chavez, Washington yönetiminin bölgesel güvenlik için tehdit oluşturduğunu belirterek, Nikaragua, Bolivya ve Küba’ya “ortak bir savunma stratejisi oluşturma ve kendi silahlı kuvvetlerini kurma” teklifinde bulundu.
Düşman tek
Televizyonda ve radyoda yayınlanan konuşmasında Chavez, “Düşmanımız tek ve ortak: Birleşik Devletler İmparatorluğu” ifadesini kullandı. Hugo Chavez, “Eğer içimizden birine saldırırlarsa, bu hepimize yapılmış bir saldırı olacak” diye konuştu. Venezuela lideri, ABD’ye karşı Rusya ile silah anlaşması yapmıştı.
YENİÇAĞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.