T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AYAKKABI ALIRKEN------


AYAKKABI ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN HUSUSLAR
Satın aldığınız ayakkabının sağ ve sol olarak, ikisini de deneyin. Bir çift arasında herhangi bir görünüm, şekil, renk ya da boyut farkının bulunmamasına dikkat edin.

Ayağınıza tam uyum gösteren numarayı alın. Ayağınızın anatomik yapısına uymayan fazla büyük ya da sıkan ayakkabıyı giymek sakıncalı olabilir. En uzun parmağınız ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmasına dikkat edin.

Ayakkabıların ayakla temas eden kısımlarında sentetik malzeme kullanıp kullanılmadığını kontrol edin. Sentetik malzemeler hava geçirmeyen özelliğe sahip olduklarından ayak sağlığı için zararlıdır.

İnsan ayağının hacmi gün boyunca genişler, bunun için ayakkabılarınızı öğleden sonra satın almaya dikkat edin. Üzerinde su geçirmez (waterproof) ibaresi bulunmayan her türlü deri ayakkabının yağmurda su geçirebileceğini dikkate alın.

Aldığınız ayakkabının üzerinde ne tür deriden üretildiğini anlatan kullanma talimatı olup olmadığına bakın, eğer yoksa bir yetkiliden mutlaka öğrenin ve gerekli bakım malzemelerini bulundurun.

Özellikle ayakkabıların saya denilen üst bölümü tabii deriden imal edilmiş olmalı.
topuklu ayakkabılar , Spor ayakkabılar da ayakları deforme edebiliyor. Bu noktada doğru ayakkabı seçimi kadar ömür boyu sizi taşıyan ayaklarınızın bakımına ve konforuna da önem vermek gerekiyor , topuklu ayakkabı tutkusunun kadınların sağlığını hiç düşünmeden tehlikeye atmasına sebep olmaktadır.
"Öncelikli olarak ayağınızın şeklini alan ve hafif ayakkabılar tercih edilmeli.
Mantar ve diğer bakterilerden korunmak içinse tüm gün kapalı kalan ayakların havalandırılması gereklidir.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.