Said-i Nursi Hazretleri’nin Büyük Doğu Aşkı

img225/4213/21193dt8.jpg

Bir sayısında Büyük Doğu, acı bir haber verir.Okuyucuları acilen yardım etmezse "BüyükDoğu" çıkmayacaktır... Said Nursi bu haberi duyar duymaz,yardıma karar verir ama...Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun yayına hazırladığı,"Başkasının Günahına Ağlayan Adam" adlı kitapla BediüzzamanSaid Nursi'nin bilinmeyen anılarına ve ilginçgörüşlerine yer veriyor.Zamanının ünlüleri ile Said nursi arasındaki ilişkilerinanlatıldığı kitabın önemli bir bölümü de Necip Fazıl ile Said Nursi arasındaki ilişkiye ayrılmış.

Kitapta iki ünlü ile ilgili anektodlardan bir tanesi deiki yorganından başka bir serveti olmayan Said Nursi'nin Necip Fazıl'a nasıl yardım ettiği hususundaki pasaj:

Said Nursi'nin Zübeyr Gündüzalp Ağabeye okutturup dinlediği dergiler arasında, Necip Fazıl'ın BüyükDoğu'su da vardır.Bir sayısında Büyük Doğu, acı bir haber verir: Gelecek sayının çıkması bile tehlikededir. Çünkü yayıniçin ayrılan para bitmiştir.Okuyucuları acilen yardım etmezse "Büyük Doğu"çıkmayacaktır...

Bu mealdeki yazıyı dinleyen Bediüzzaman, çokduygulanır, bir süre düşünür. Sonra da, "Zübeyr, BüyükDoğu'ya yardım edelim" der.Zübeyr Ağabey, "Peki üstadım" diye cevap verir.Fakat , "Bu yardım nasıl ve ne ile yapılacaktır?" diye de düşünmeye başlar.Ancak Üstad, bu haberden çok duygulanmış ve yardıma kesin karar vermiştir.
Der ki:"İki yorganım var, biri bana kâfi... Diğerini satın,parasını Büyük Doğu'ya gönderin...."Biri yazlık, ince: diğeri kışlık, daha kalınca iki yorgan...Ve biri "Büyük Doğu'ya kurban ......

iktibastır...
--

-----------------------------------------------------------------

"DOĞRU DÜŞÜNCE OLMADAN DOĞRU DÜŞÜNCE FAALİYETİ DE OLMAZ"

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.