Butto Öldü Amerika Psikolojik Savaşı Kaybetti !

ALİ EMİRERİ
Amerika askerî olarak kaybettiği sömürge savaşını, Butto’nun öldürülmesiylebirlikte psikolojik olarak da kaybetmiştir.Butto’nun öldürülmesi anti-amerikancıların da, artık istediği yerde veen üst seviyeden Amerika’nın operasyonlarına denk, hatta ondan daha etkiliaskerî operasyonlar yapabildiklerini göstermiştir.Ortadoğu’da Ankara, Asya’da Pakistan...
BOP’un iki önemli işbirlikçisi...Butto’nun tasfiyesini El-Kaide üstlenmedi. Geriye Pakistan devleti içindekiAmerikan karşıtı unsurlar kalıyor. Pakistan devleti içindeki anti-amerikancıunsurların bu eylemi gerçekleştirmesi, Amerika’ya, “Keşke El Kaidegerçekleştirseydi” dedirtmiştir.
Pakistan’da olanlar şuydu:Bundan önce Afganistan ve Asya’daki Amerikan operasyonlarında Pakistan’ıngereken imkânı sağlamaması hâlinde “Pakistan’ın taş devrine döneceği”tehdidini yediğini dile getiren Müşerref, Amerika’yla işbirliğine devametmediği takdirde şu yeni tehditle karşılaştı:“Ya devlet başkanlığına geçer ve Butto’yu da başbakanlığa getirip demokratiksömürgeleştirmeyi hakim kılarsın yada ben muhalefeti kışkırtır;ülkede kaos çıkarırım ve seni perişan ederim”Bu plân, Butto’nun suikaste uğradığı ân çöktü!Basında rastlanan yorumlar da bu çöküş havasını bulutsuz bir hava gibiaçık ve net yansıtmaktadır.
İşte size Rambo basından bir demet psikolojikenkaz:
Ruşen ÇAKIR: Zaten çok hassas ve kırılgan dengeler üzerinde yol alanPakistan, çok daha kötü noktalara sürükleniyor. Bu suikastin arkasındagerçekten Taliban ve/veya El-Kaide ile doğrudan yada dolaylı ilişki içindebazı radikal İslâmcı gruplar da çıklabilir, bazı “derin” odaklar da. Pek birönemi yok. Çünkü kim, neden yapmış olursa olsun Pandora’nın kutususonuna kadar açılmış durumda.
Mehmet Y. YILMAZ: Benazir Butto’nun kötü kaderi için üzülürken,geri dönüp ülkemize de bakalım. Korkarım ki aynı süreçten geçiyoruz!
Oktay EKŞİ : Benazir Butto, “Batı kültürünü içine sindirmiş cesur vedirayetli bir lider” idi.Yalçın DOĞAN : Benazir Butto’nun öldürülmesi Pakistan ve insanlıkiçin çok büyük bir kayıp. Butto’nun verdiği acı, laikliğin önemini bir kezdaha hatırlattığı için, ayrıca öğretici.
Taha KIVANÇ(Fehmi Koru): Nereden nereye geldik... 2008 çok zorlubir yıl olacak herkes için. Umarım, hazırlıklıyızdır.
İsmet BERKAN: Ravalpindi’de patlayan bir bomba, hepimizi böyle etkiliyorişte. (...) Umarım sonumuz da Pakistan’a benzemez...Murat Yetkin: Afganistan-Pakistan hattında olanlara Türkiye’nin seyircikalma lüksü yok, çünkü olan biten her şey Türkiye’yi doğrudan ilgilendiriyor.
Cengiz ÇANDAR: Benazir’in ölümünü duyduktan sonra, Pakistan’daonmilyonlarca insanın geleceğinin karardığını, onmilyonlarca insanın geleceklerinigöremez halde nasıl bir yeis içine düşmüş olduklarını düşündüm.21.Yüzyıl’ın bu döneminde, İslam coğrafyasının büyük bölümü adeta “lanetli”bir coğrafya. Benazir’in şu sırada böyle öldürülmesi kadar, bu olguyukuvvetle hissettirecek bir gelişme olamazdı.
Cüneyt ÜLSEVER: (...) Şimdi devreye yakıp kavurma kapasitesi çokdaha yüksek yeni bir ateş topu girdi: Pakistan!
Bu kadar kâfi...
Amerika açısından Pakistan’ın kaybedilmesi, Afganistan’asıkışıp kalmak mânâsına geleceği gibi, Orta Asya ve Kafkasya’nınkaybedilmesi mânâsına da gelir.Ayrıca, bu eylemin Pakistan derin devleti tarafından gerçekleştirilmişolması, Anadolu’daki bazı anti-amerikancı unsurlara, emperyalizmle işbirliğiyapan vatansızlara nasıl davranmaları gerektiğini göstermesi açısındanda önemli: Anlayana ve niyeti olana!..Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin iflasının ilânıdır Butto’nun öldürülüşü!..İslâm fethinin moral üstünlüğüne katmerlisinden moral zafer kazandırmıştır.İslâm düşmanlarını ve işbirlikçilerini kahretmiş, zaten enkaz halindeolan morallerinin altını üstüne getirmiştir.
Butto Genişletilmiş OrtadoğuProjesi için büyük bir yatırımdı.
BOP, iflâsını Hak ve halk düşmanı bir kadınınçığlığıyla ilân etmiş oldu.
Büyük Doğu Devrimi Asya’da, Ortadoğu’da adım adım ilerliyor.
ALINTIDIR: BARAN DERGİSİ 52.SAYI

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.