Cezaevleri doldu taştı..

Cezaevleri-doldu-tasti,-ranzalar-uc-kata-cikarildi
Cezaevleri doldu taştı, ranzalar üç kata çıkarıldı
Cezaevleri kapasitesinin üzerinde dolunca ranzalar üç kata çıkarıldı


Bazı cezaevlerinde koridorlar yer yatağıyla dolu. Mahkumlar aynı yatağı paylaşmak zorunda kalırken, yatak kapma yüzünden sık sık kavgalar çıkıyor

Suç işleme oranlarının her geçen gün artması cezaevlerini yine tıklım tıklım doldurdu. Kırmızı alarm veren cezaevlerinin başında Bayrampaşa Cezaevi geliyor. Kapasitesinin 4 katı mahkum barındıran Bayrampaşa Cezaevi'nde koğuşlar mahkumdan geçilmiyor.

BAYRAMPAŞA'DA TRAJEDİ

İstanbul'un en eski cezaevleri arasında bulunan Bayrampaşa Cezaevi'nin mahkum kapasitesi bin 200. Ancak cezaevinde şu anda tam 4 bin 400 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Büyük sıkıntının yaşandığı cezaevinde, birer kat daha eklenerek ranzalar üç kata çıkarıldı. Koğuşlarda bulunan koridorlar yer yataklarıyla dolu. Bazı mahkumlarsa aynı yatağı paylaşmak zorunda kalıyorlar.

KUCAKTA YEMEK YİYORLAR

Yeni cezaevinin Mart ayında bitirileceğini söyleyen yetkililer, "Bayrampaşa Cezaevi'nde bulunan mahkumlar Mart'ın 15'ine kadar barınmaya devam edecek. Başka alternatifimiz yok. Tutuklu ve hükümlüler yemeklerini koğuşlarında yiyor. Mahkum sayısının fazlalığı yemek dağıtımını güçleştiriyor. Bazı mahkumlar masalarda yiyemiyorlar. Kucaklarında yiyorlar. Banyo sorunu yaşanıyor. Mahkumlar yatak kapmak için sık sık tartışıyorlar. Bu yüzden kavgalar yaşanmaya başladı" dediler.

H TİPİ DE S.O.S. VERİYOR

İstanbul'da bulunan H tipi cezaevinin de doluluk oranı ile dikkat çeken cezaevleri arasında bulunduğunu belirten yetkililer, "H Tipi cezaevinin kapasitesi 700. Ancak, şu anda burada ortalama bin 600 mahkum kalıyor. Hem mahkumlar hem cezaevi çalışanları büyük sıkıntılar çekiyor" diye konuştular.

20 BİN KİŞİ FAZLA

Türkiye'de bulunan 458 ceza ve infaz kurumunun toplam mahkum kapasitesi 78 bin 318 kişiyle sınırlı. Ancak, 2007'nin Aralık ayı verilerine göre cezaevlerinde toplam 90 bin hükümlü ve tutuklunun kaldığı öğrenildi.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.