FARKINDA OLMAK GEREK

FARKINDA OLMAK GEREK !.

Mustafa Nevruz SINACI

Almanya ve Fransa'nın aleyhimizde gelişen açık tutumu, tekrarlanan olumsuz tavırlar, terör ve tedhiş örgütüne verilen aleni destek, bunun yanı sıra Hollanda, Yunanistan ve diğer bazı ortakların düşmanca kalkışmalarına rağmen hükümet AB sürecini hızlandırmakta neden bu kadar ısrarlı ve kararlı acaba ?

Sonuçta her halde ABD'ye güveniyor olsa gerek.

Ancak, ABD'de öteden beri, "sözde Ermeni soykırımı yalanı konusunda" Türkiye aleyhine Yahudi, Ermeni ve Rum-Yunan lobi ve diyasporaları tarafından ısrarla sürdürülen kampanyaya şimdi de Kanada katıldı. Üstelik, hem "sözde soykırımın" kabul edilmesi ve hem de "Alevilerin İslâm dışı bir topluluk ve azınlık" olarak kabuli dayatması var.

Bunun yanı sıra da; Bir asırdır süregelen Kürt (aslında Ermeni) talepleri...

Ülkemiz aleyhine sistematik periyotlarla sıkça düzenlenen, ısrarla, inatla ve düşmanca sürdürülen bu ve benzeri sözde sivil inisiyatif, kampanya ve komplolar karşısında hükümetin çok daha duyarlı davranması, hassasiyet göstermesi ve (Kerkük'te olduğu gibi değil) "doğal kırmızı çizgilerin" her ne pahasına olursa olsun korunması beklenir.

En azından, hukuk-u düvelin mütekabiliyet hükümlerinin işletilmesi bir haktır?

Olmadı, mukabele-i bilmisil...

Türkiye Cumhuriyeti olmak budur.

Şu halde izlenen yol hatalıdır, tarihi yanılgıdır, gaflet ve dalâlet içinde olmakla birdir.

Zira, uluslar arası politikada mütekabiliyet, onur ve erdem esastır.

Hele "Osmanlı bakiyesi" bir Türkiye Cumhuriyeti için.

Kaldı ki, 1963 Ankara antlaşmasından günümüze;

AB'nin asla bir medeniyet projesi olmadığı; Emperyalist partnerlerin bir araya gelerek birliği küresel sömürünün iğrenç bir aracı olarak kullandığı; İnsan hakları, adalet, hak, hukuk, demokrasi ve barış söylemlerinin yalan ve sanal olduğu; Türkiye'nin asla tam üye sıfatıyla bu kulübe alınmayacağı ve sadece "kayıtsız-şartsız" müstemleke (sömürülen ülke-manda) misal bir statü çerçevesinde düşünüldüğü; Bunu kolaylaştırmak için ABD'nin BOP ve BİP projeleri muvacehesinde bölünmek ve parçalanmak istendiği, iyice anlaşılmış ve ortaya çıkmıştır.

Allah korusun! dahili ve harici işbirlikçi (hain ve delâillerin kişisel çıkarları uğruna gaflet dalâlet ve hıyanet uykusu içinde olanların) bedhahların çabaları sonuçlansa bile; Batı uygarlığı ile (medeniyetinin değil; Avrupa kesinlikle bir medeniyet değildir) ortaklığın yegâne avantajı olan serbest dolaşım, ticaret, yatırım ve yerleşim konularında karşılıklı işbirliği, tam mütekabiliyet, entegrasyon ve ekonomik yardım gibi hayati unsurların gerçekleşmeyeceği bizzat kendileri tarafından da açıkça söylenmekte ve ilân edilmektedir.

Şu halde ABD desteğine ve gizli pazarlıklara ne kadar güvenilebilir ?

Bunun yanı sıra, yaklaşık elli yıldır sürdürülen menfi politikalar ve dayatmalar da var:

Şöyle ki: Türk Ordusunun milli-manevi Kemalist ve Türkçü unsurlardan arındırılarak, AB norm, kültür ve değerleri yönünde restorasyonu; (Avrupa'nın bekçisi durum ve konumuna indirgenmesi), ekonominin, kökü dışarıda bulunan küresel (mason-misyoner ilâh-silâh ve ilâç tüccarlarına) güçlere (kabalist-ateist-pagan paraya tapan, spekülâtif-sansasyonel, yalan-talan, soygun-vurgun, ve pahacı kesimlere) teslimi; Türk milletinin, Jean Jack Rousseau'nun dediği gibi "kulluğa, köleliğe, emir almaya alıştırılarak esaretin sevdirilmesi" madde-manâ, ilim-hars ve medeniyet imtizacından arındırılmak-soyutlanmak suretiyle materyalist-paralize süjeler haline getirilmesi (bireyselleşme, modernite); Hasılı, sosyal adalet, refah ve bütünüyle halkın zenginlik ve mutluluğunu esas alan: Atatürk ilkeleri, Türk inkılâbı, milli kimlik ve insanlık davasının tek kadim medeniyetini yok ederek; Eşitlik, adalet, hak-hukuk, fazilet timsali olan şanlı tarihimizi beyinlerden kazımak ve milli hafızayı tümüyle silmek istemektedirler.

Farkında değil misiniz ? Oysa "farkında olmak" ve tedbir almak gerek.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.