MOSSAD yanlış hedef gösteriyor!

Geçtiğimiz hafta, emniyet güçlerinin Aksaray merkezli olarak dört ayrı ilde yaptığı operasyonun nedeninin, İsrail gizli servisi MOSSAD’ın hedef göstermesi olduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, birbiriyle ve yasadışı örgütlerle hiçbir ilişkisi olmayan kişilerin gözaltına alınma sebebi de alınan bu istihbarat...



İsrail’in Yediot Aharonoth gazetesi, MOSSAD’ın El Kaide hücrelerinin Türkiye’ye sızdığı ve İsrail hedeflerine karşı saldırılar planladığına ilişkin istihbarat alındığını ileri sürerek, MOSSAD’ın konuyu bir raporla hükümete bildirdiğini yazdı. Önceki hafta eşzamanlı olarak dört ayrı ilde yapılan operasyonla gözaltına alınan ve 14’ü serbest bırakılan sanıkların avukatı Osman Karahan, El Kaide iddialarının tamamen asılsız olduğunu dile getirerek, “Bu, savcılık tarafından da kabul edildi. Beş kişi kurban olarak seçildi. Yine masum insanlar boş yere birkaç ay yatıp çıkacak” dedi. Sanıkların jandarma karakolundaki ifadelerinde hazır bulunduğunu dile getiren Karahan, “İsrail istihbaratı iddiası doğrudur. JİTEM, Emniyet İstihbarat, Ankara’dan özel bir ekip gelmişti, bütün derin güçler oradaydı. Beni önce kimseyle görüştürmediler, bir odaya kapattılar” diye konuştu.
PİKNİK, “DAĞDA EĞİTİM” OLDU
Karahan, sanıklara ilişkin iddiaların hiçbir tutar yanının olmadığını dile getirerek, Aksaray’da gözaltına alınan ve daha sonra savcılık aşamasında serbest bırakılan 15 kişiden bazılarının aileleriyle gittikleri pikniğin, İl Jandarma Alay Komutanı tarafından “dağda eğitim” olarak lanse edildiğini söyledi. Karahan, şöyle konuştu: “Adana’dan bir inşaat işçisi, Ankara’dan iki memur, Aksaray’dan bir öğretmen getirildi. İstanbul’dan ise hiç kimse gözaltına alınmadı. Adı ‘dört ilde El Kaide operasyonu’ kondu. Aksaray’da gözaltına alınan 15 kişinin hepsi Gülpınar köyünden akraba. Jandarmanın yaptığı tespit, bu insanların camide ve bir evde sohbet yapmaları ve bazılarının Vahdet Vakfı'na üye olmaları. Savcılık, önce Vahdet Vakfı'na üyelikten sorgulamak istedi. Biz buna itiraz ettik, ‘Vahdet Vakfı'nın şu ana kadar ne gibi bir hukukdışı eylemini tespit ettiniz’ diye. Bundan vazgeçildi ve 14 kişi serbest bırakıldı. Tutuklanan beş kişi için ise, ‘Örgüt üyeliği’ ileri sürüldü. Ancak ne El Kaide, ne de başka bir örgüt adı belirtilmedi. Masum insanlar boş yere hapis yatıp sonra yine serbest bırakılacak.”
SUÇ BULAMAYINCA AVUKAT HAKKINDA KARALAMA

Kartelin, müvekkillerine isnat edilecek suç bulamayınca kendisi hakkında “El Kaide avukatı” diye propaganda başlattığını dile getiren Karahan, “Hakkımdaki yalan ve iftira haberlerden bıktım, bu haberleri de tekzip ettireceğim. Avukatlık kanununa göre bir avukat saldırıya uğradığında ya da müvekkili ile bütünleştirildiğinde, baro hemen harekete geçer. Avukat Hakları Merkezi bunun için kuruldu. Ben, İstanbul Barosu avukatıyım. İstanbul Barosu çoktan çıkıp bu haberlere tepki göstermeliydi. Ancak onlar da ikiyüzlü davranıyorlar, kendi ilkelerini yiyorlar” dedi.
KAYNAK:BOYUT HABER

1 yorum:

  1. SINCE I AM NOT FAMILIAR WITH TURKISH LANGUAGE, could someone translate this post and send to:
    autodelete66@hotmail.com

    Thanks,

    SR
    the UI

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.