Diyarbakırda Büyük Patlama video izle

ASKERİ ARACA SALDIRI ! 7ÖLÜ VE ÇOK SAYIDA YARALI VAR !


Diyarbakır'da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Edinilen ilk bilgiye göre, Yenişehir Semti Dedeman Oteli arkasında askeri bir servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi.

Meydana gelen patlamada ölen ve yaralıların olduğu öğrenildi.
Patlama sonrası çok sayıda itfaiye arabası ve ambulans olay yerine sevk edildi. Patlama ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Müdahale sırasında ara ara patlamalar oluyor 6-7 otomobil ve bir otobüs, hala yanıyor. Yaralılar ise alevlerin içinden çıkarılıyor. Patlama nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dedeman Oteli'nin de aralarında bulunduğu çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı ve zarar gördü. Söndürülürken zaman zaman patlamalar meydana geliyor.
Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. İkinci bir patlama olasılığına karşılık vatandaşlar olay bölgesinden uzaklaştırıldı.
D.Bakır'da ölenlerden ikisi asker
öte yandan
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ölenlerden ikisinin asker olduğu bilgisi geldi

Uzaktan kumandalı çok güçlü bir patlayıcı ile saldırının gerçekleşmiş olabileceği bilgisini veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, menfur saldırıda ölenlerin olmamasını ve şiddet olaylarının son bulmasını dilediğini söyledi.

Emniyet yetkilileri, ikinci bir bomba ihtimaline karşı şüpheli bir araçta incelemelerde bulunuyor.

Çevredeki binalarda ve araçlarda çok büyük hasar meydana gelirken yaralananlar arasında askerler ve öğrenciler bulunuyor.

Patlama sonrası bir otobüs ve 6 otomobil yandı. Saldırının askeri servis aracının geçişi sırasında park halindeki bir araca bırakılmış olan bir bombanın patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıkarken, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde yoğunlaşılıyor. Polis saldırının gerçekleştirildiği aracın plakasını belirledi.

Bombanın A4 tipi patlayıcı madde olduğu tespit edilirken, patlamanın meydana geldiği yerde bulunan dersanedeki öğrencilerin de patlamadan etkilendiği ve yaralandıkları ifade ediliyor.

Diyarbakır savaş alanına döndü
Diyarbakır'daki patlamanın hemen ardından çekilen sıcak görüntüler..
işte patlamadan yansıyan son video görüntüler......



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.