Çok istiyorsan kayıt dışına bak

Kayıt dışı ekonomiyi engellemeyen hükümet, sosyal güvenlik sistemindeki açıkları kapatmak için emekçilere mezarda emekliliği ve piyasalaşmış sağlığı reva görüyor... SSGSS'YE BÜYÜK BİR HAYIR
Hükümet dün Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısında emek ve işveren örgütlerinin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı ile ilgili görüşlerini aldı. Toplantıda SSGSS'ye büyük bir "hayır" cevabı çıkarken, hükümetin taraflara "sizi dinleyeceğiz" sözünü yerine getirip getirmeyeceği merak konusu.
KAYIT DIŞINI ÇÖZÜN SORUN KALMAZ
TÜİK verilerine göre toplam 23 milyon 548 bin çalışandan 11 milyon 464 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda kayıüı olmaması nedeniyle devletin toplam prim ve vergi kaybı yıllık yaklaşık 24 milyar YTL'yi buluyor. Bu da bugünkü sosyal güvenlik açığına tekabül etmektedir. Yani hükümetin aradığı kaynak kayıt dışında gizli.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.