T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Ulusalcılığın Amacı; Parçalanmış Bir Türkiye’dir.

Ulusalcılığın Amacı; Parçalanmış Bir Türkiye'dir.


Dünya sistemler kuramını kaleme alan Wallerstein'ın teorisinde, dünyanın emperyalist güçlerce bölüşüldüğü, kapitalizmin dünya devletleri açısından bir işbölümü oluşturduğu ve bu işbölümüne bağlı olarak da çevre ülkelerden veya yarı çevre ülkelerden kaynağın / artığın merkez ülkelere akacağı bir sistem kurgulandığı belirtilmektedir.

Bu teori ile Büyük Ortadoğu Projesi irtibatlandırıldığında, ABD açısından Irak – İran – Türkiye önemli bir üçgeni oluşturduğu görülecektir. ABD Petrol kaynakları açısından zengin olan Kuzey Irak bölgesinde hüküm sürmek istemekte ve buraya ilişkin de birçok politika geliştirmektedir.

ABD'nin bu bölgedeki gayelerine ulaşabilmesi için en önemli projesi de, bu ülkeleri bölmektir.

ABD'nin Türkiye'deki işbirlikçileri kimlerdir? Bu projesini gerçekleştirmek için ne yapmaktadır?

ABD'nin Kuzey Irak'ta kurulacak Kürt Devleti için ve sonrasında Anadolu'yu parçalamak için kullandığı yeni malzeme Ulusalcılıktır!

Ulusalcıların gayesi; ama bilerek, ama bilmeyerek, ABD'nin hesabına ülkeyi bölmektir. Bu proje nasıl işletilecektir?

ABD ve Türkiye'deki ulusalcı işbirlikçiler bir mühendislik çalışması yapmışlar ve bunu uygulamaya sokmuşlardır. Öncelikle ulusalcılar propagandanın tüm tekniklerini kullanarak –ki aralarında bu konuda yetişmiş birçok kişi bulunmakta- ülke çapında anormal bir şekilde ve tarzda 'milliyetçilik' duygularını kabartacaklar; buna ilişkin olarak daha önceden hazırladıkları kitapları yazdırtacaklar, bir takım kutsal kavram ve sembollere ilişkin eylemler yaptıracaklar, 'Türk evladıysan bunu bütün sevdiklerine gönder' gibi mesajları gerek cep telefonlarından gerekse mail yoluyla dolaştıracaklar, televizyonlarda milliyetçi söylemin ağır bastığı programlar yaptırılacak, hiç ihtimal vermediğiniz kişilere yine hiç ihtimal verilmeyecek beyanatlarda bulundurulacaktır. Nitekim yakın zamana kadar gördüklerimiz biz Türk milliyetçilerini hayretler içerisine sokmaktadır.

Şimdi hakiki Vatanseverler çok iyi dikkat etmelidirler ki dün Apo'yla el sıkışıp poz veren kişiler bugün asıl vatanseverlerin kavramlarını kullanarak milliyetçi kesimi hain planlarına alet etmektedirler. Hemen sınırımızda çok daha önemli konular görüşülürken ABD'nin uşaklığını yaparak – ki kendilerini gizlemek için ABD karşıtlığı yapmaktadırlar- ülkeyi yapay gündemlerle meşgul etmektedirler.

Planın birinci aşaması devreye sokulmuş, toplum ise bu sanal durumdan etkilenmişe benzemektedir. Dolayısıyla bir anormallik söz konusudur. Hiç ihtimal vermediğimiz kişi – kişilerin 'Türklük şuurundan', 'Türklükten' bahsetmesi son tahlilde kimin işine yarayacaktır? Anormal ve abartılı Türklük vurgusundaki tek amaç, Türkiye'deki başka unsurları da harekete geçirerek karşılıklı tahriktir. Aynı zaman diliminde, aynı hain el Kürtler içerisinde de benzer bir ulusalcılık hareketi başlatmıştır.

Osmanlıyı parçalayan, ırkçı 'milliyetçilik' duygusuydu. Bugün Türkiye'nin parçalanması için de ABD ve onun ülkedeki işbirlikçileri aynı duyguyla yine oynamaktadır. Aynı vatanın insanları olarak bizlere dayatılan böylesi bir bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak en büyük vazifemizdir.

Dolayısıyla bilerek / bilmeyerek dâhil olunan veya destek verilen bu oluşum iyi tahlil edilerek sorgulanmalı, böylesi hain amaçlı oyunlara engel olunmalıdır.

Gelin şu söze kulak verelim: "Tarihsel olarak kapitalistleşme ulusalcılık akımlarıyla birlikte ortaya çıkmıştır."



--
-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
-------------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.