Www.Muhabbetullah.Com Risale-i Nur'dan : Ihtarlar ve Ibretler

IHTARLAR VE IBRETLER

Hayat,genclik ve hevesat cihetinde gelen tehlikelerden sakinmak icin tesirli bir ihtar almak isteyen gence;

HASTANE kendi lisani ile dedi: Bana gelen genclerin ekserisi icki,sigara gibi kotu aliskanliklarindan muzdarip hastalardir. Bunun yaninda iflas edip bunalima giren tuccardan, olum korkusu ile huzuru kacan tevekkul ve teslimiyetten nasibini almamislarda devamli misafirlerimizden. Tabii ki orta yas ve yaslari cok ilerlemis artik dunyadan gitme vaktini bekleyenlerde her zaman mevcut. Aslinda seni koridorlarimda dolastirip insanlarin ne kadar caresiz kalabileceklerini kucucuk mikroplara nasil yenildiklerini gostermek isterdim. Evet gostermek isterdim sabit bakislari ile bir oluden tek farkinin nefes almak olan felcli hastalari gostermek isterdim. Son anlarini yasayan bir hastanin basinda hickiriklarini tutamayan gozu yasli ve caresiz hasta yakinlarini gostermek dakikalarca seyrettirmek isterdim. Omrunu tamamlayanlarin benim soguk odamda hem de en yakin akrabalari tarafindan yerin altina gomulmek icin sessiz fakat cok sey anlatan bir tavirla beklediklerini. Genc adam; Belki bu manzaralari gelip gormussundur. Bana kazalar haric inancli gencler pek ugramazlar,zira inanclari onlari bu kotu aliskanliklardan korur. Inancli fakat hayatinin sonuna yaklasmis yaslilar ve onlarin yakinlarina gelince bu insanlar gercekten dunyanin faniligine inanmis bahtiyar insanlar,olume gulerek giden insanlar. Yakinlari da oldukca mutevekkil olup cani verende cani alanda Allah'tir deyip sabrediyorlar. Bu sayede bunalima girmiyorlar. Inancsizlarin veya ibadetsizlerin durumunu herhalde tahmin ediyorsundur.
Eger bir gun seni derinden etkileyecek nasihatlara ihtiyacin olursa hic cekinme bana gel, caresiz hastalari, hayatini kaybetmis insanlari gorunce eminim titreyip kendine geleceksin. Ne diyeyim ben imanin hem dunya adina hem de ahiret adina insanlara saadet getirecegine inaniyorum. Imanin degerini iyi bil. Dunyanin fani insanin cok aciz oldugunu sakin unutma. Allah yardimcin olsun.

HAPISHANE kendi lisani ile dedi: SANSLI DELIKANLI, Evet Sanslisin cunku ibret almak istiyorsun. Benim yanima gelen genclerin buyuk cogunlugu insanlara kotuluk eden kisilerdir. Bana ugradiktan sonra genclik heyecanindan kurtulup oturup dusunme imkani bulan bu insanlarin hepsini derin bir pismanlik icinde gordum. Hele benimle olan beraberlikleri uzadikca iclerinden gele gele keske yapmasaydim keske etmeseydim... demeleri yok mu ? Emin ol benim soguk duvarlarimin goz yasi dokesi geliyor. Ben de diyorum ki keske keske bu insanlara Allah korkusu ahiret inanci verilseydi de bu hatalara dusmeseydiler.

SEFALETHANE kendi lisani ile dedi: Bana ugrayan genclerin cogu ya Allah'a teslim olmayi unutmus tevekkulsuzlerdir ki bunlarin cogunun ruhu kararmis careyi sarhos olmakta bulmuslardir. Ya da aileleri sonduren ve hicbir zaman kazanani olmayan kumar batagina dusmus oynadikca batan,battikca oynayan zavallilardir.
ONLARA ACI!. Sakin kucuk gorme. Cunku bu insanlara sana verildigi gibi nasihat verenler olmadi. Iman etmenin guzelligini Allah'i unutmanin dunyayi zindana cevirdigini anlatan olmadi. Kendi durumuna cok sukret ve benim yanima ugrayan bu insanlar icinde dua et, et ki imanin zevkine varip kurtulsunlar bu bataktan.


KABRISTAN kendi lisani ile dedi: MERAKLI GENC ADAM, Ne oldu birden beni gorunce korktun. Korkmana gerek yok. Ben sen ve senin gibi imanli insanlarin cennete gitmesine vesile olan bir bekleme salonuyum. Sizleri kiyamet gunune kadar misafir edip sonra cennete ugurlayacagim. Ama yine de ibret alman icin gel seninle dolasalim. Bak su ilerideki cocugu goruyor musun ne kadarda sevimliymis Ya su genc hayatinin en guzel caginda benim mekanima gelmek zorunda kalmis. Ilerideki ihtiyari goruyorsun degil mi ? sanki uzun hayatinin yorgunlugunu atarcasina hic kimildamiyor. Bunun sana genc,ihtiyar,kucuk,buyuk,herkesin ansizin bana gelebilecegini anlaman, HAZIRLIKLI olman icin gosterdim. Istersen bazi mezarlari ziyaret edelim. Gel su gencin mezarina gidelim. Hazir ol korkacak ve uzuleceksin. Rabbine itaat etmemis birinin yanina gidiyoruz. Madem ibret almak istiyorsun seyret o zaman; Vucudunun uzerinde binlerce ton yuk varmis gibi nasil bunaldigini goruyor musun, ya kalbindeki yalnizlik dunyada guvendigi herkes onu simdi terk etmis. Keske onu burada terk etmeyecek isler yapsaydi. Pismanliktan nasil cigliklar attigini duyuyorsun degil mi ? Ne kadar yazik geri donusu olmayan bir yola girmis durumda ve bu yol onu cehenneme goturecek. Bakiyorum yuzun sarardi bu gorduklerin azabin en hafifi. Neyse birde cehennemde cekeceklerini anlatip seni daha fazla uzmeyeyim. Gel simdi de su guzel kokularin geldigi mekana gidelim karsiya bak yuzundeki tebessumu goruyor musun ? Allah'in rahmetinden ne kadarda memnun. Yanindaki parlak yuzlu arkadasini gordun mu ? Aslinda onlar dunyada da arkadastilar. Bu gordugun parlak yuzlu kisi burada yatan gencin namazidir. O dunyada hic vefasizlik etmeden devamli namaz kildi. Namazi da Allah'in izniyle kabirde ona en vefali dost oldu. Ona hizmet eden digerlerini goruyor musun ? Iste onlarda gordugun gencin dunyada yaptigi guzel amellerin karsiligidir. Ne kadar da mutlu degil mi ?. Mutlu. Cunku buradan cennete gidecek cenneti gorecek oradan da her seyden daha degerli olan Cemalullah'i musahedeye hak kazanacak. Evet,istersen artik cikalim. Kabristan genc adamin yanina yaklasti elini yavasca delikanlinin omzuna koyarak gozlerine derin derin bakti ve ister simdi ister yaslaninca mutlaka benim yanima geleceksin, sakin ola seni burada terk edecek yalanci dunyaya aldanma. Etrafina bir bak burada kiymeti olan tek sey insanin guzel amelleridir. Mal,makam ve sohret burada ise yaramaz ve unutma: DOST ISTERSEN ALLAH YETER ARKADAS ISTERSEN KUR'AN-I KERIM YETER NASIHAT ISTERSEN OLUM YETER
Genc adam bu sozlerin tesiri ile titrerken hayali arkadasi da yanindan uzaklasiyordu. Arkasindan uzun uzun baktiktan sonra diz cokup ellerini kaldirdi: "Rabbim ne olur beni kendinden ayirma,fani seylere bel baglatma ve beni sevdigin kullardan eyle" dedi ve agladi agladi...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.