GENELKURMAY AÇIKLAMASI:5 ASKER ŞEHİT 44 TERÖRİST ÖLÜ !



Genelkurmay Başkanlığı, dün gece internet sitesinde yaptığı açıklamada önceki gün saat 19.00’da başlatılan kara harekatında PKK terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda 5 askerin şehit olduğunu, toplam 44 teröristin de öldürüldüğünü bildirdi.
Açıklamaya göre, harekat sırasında bölgede tespit edilen terör örgütüne ait hedeflerin savaş uçakları, helikopterler ve kara birliklerince etkili bir şekilde ateş altına alındı. Operasyonda terör örgütünün kullandığı doğal ve yapay bir çok tesis, içlerindeki mühimmat, malzeme ve yiyecek maddeleri ile birlikte kullanılmaz hale getirildi. Çıkan çatışmalarda, 24 terörist, öldürülürken, çok sayıda terörist yaralandı. Ayrıca, en az 20 terörist de topçu ateşi ve helikopterler tarafından öldürüldü. Çatışmada 5 askerimiz şehit oldu. Sıcak temas bazı noktalarda kesintilerle devam ediyor.
Genelkurmay’ın internet sitesindeki açıklamada, özellikle PKK’nın lider kadrosunun panik halinde güneye doğru kaçtığı ve bölgeyi terk etmeye çalıştığı bildirildi. Sınır ötesi harekat sadece terör örgütünü hedef aldığı ve yerel unsurlardan birliklerimize karşı her hangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemeleri ve TSK’nın gösterdiği hassasiyeti paylaşmalarının beklendiği belirtildi. Harekata katılan birliklerimizin çetin hava ve arazi şartlarında, ileri harekatı ve arazi arama tarama faaliyetlerini kahramanca sürdürdüğü belirtilen açıklamada planlanan hedeflere ulaşınca operasyona son bulacağı duyuruldu.
TOP ATIŞLARI DEVAM EDİYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı kara operasyonu sürerken, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde de gece saatlerinde askeri hareketlilik arttı. Gündüz saatlerinde yoğun hava trafiğinin yaşandığı, sık sık top atışlarının yapıldığı ilçede, saat 23.00 sıralarında da 3'üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndan Kuzey Irak yönüne doğru top atışları devam etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.