T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İki Fotoğraftan Hangisi Faşist?

İki Fotoğraftan Hangisi Faşist? 51 yıl önce Amerika'da çekilen bir fotoğrafla önceki gün İstanbul'da çekilen fotoğraf arasında çok ilginç benzerlik var. Birinde zenci bir kız, diğerinde türbanlı bir kız. Yıl 1957 ABD-Arkansas'ta tarihe geçecek bir fotoğraf çekildi. ABD Anayasa Mahkemesi siyahi öğrencilerin de beyazların gittiği okullara gidebilmesi önündeki yasakları kaldırınca Arkansas eyaletindeki Little Rock kenti lisesine kaydolan 9 siyahi öğrenciden Elzabeth Eckford, okula girmeye çalışırken beyaz öğrenciler tarafından sözlü ve fiili saldııya uğramıştı.

Ve tam 51 yıl sonra İstanbul Aydın Üniversitesi'nde aynı fotoğraf. Anayasa'da yapılan değişiklikle üniversitelere başörtülü girmek serbest oldu. Ve Üniversitenin kampüsüne girmek üzere olan türbanlı bir öğrenci aynı şekilde, tıpkı 51 yıl önce olduğu gibi sözlü ve filii saldırıya uğradı. İtilerek içeri gözyaşları içinde girdi.

İlk fotoğrafı 51 yıl önce Reuters çekmişti. ikinci fotoğrafı ise Akşam Gazetesi çekti.

Kaynak: Taraf Gazetesi


--
Bir hevesin değil, uygarlığın işçisiyiz.
http://www.styleislam.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.