İkinci `Lenin-Atatürk vakası´




Atatürk'le Lenin'i Aynı Karede Buluşturan Pankart, Yurtsever Platformu'nun Düzenlediği Laiklik Yürüyüşünden Sonra Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Federasyonu Eyleminde Yeniden Ortaya Çıktı.

Atatürk'le Lenin'i aynı karede buluşturan pankart, Karşıyaka'da Yurtsever Platformu'nun düzenlediği laiklik yürüyüşünden sonra Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Federasyonu ile Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) İzmir Şubeler Platformu tarafından düzenlenen eylemde yeniden ortaya çıktı. Halkın Kurtuluş Partisi'ne (HKP) ait olduğu belirtilen pankart büyük tepki çekti. İzmir'de Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu ile KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına karşı bir protesto gösterisi düzenlendi. Konak Meydanı eski Sümerbank önündeki gösteriye kendilerini HKP üyeleri olarak katılan bir grup katıldı. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka ilçesinde düzenlenen başörtüsü karşıtı eyleme de katılarak Atatürk ile Lenin'in fotoğraflarını aynı karede gösteren bir poster taşıyan HKP'liler, yine aynı posterle Konak Meydanı'nda düzenlenen eyleme de katıldı. Atatürk ve Lenin'in aynı karede gösterilmesini değerlendiren HKP İzmir İl Başkanlığı yetkilileri, Lenin'in Türk Kurtuluş Savaşı'na büyük destek verdiğini iddia etti. HKP'liler, Lenin'le Atatürk'ün aynı karede yer almasının normal olduğunu savundu. Yağmur altındaki gösteride konuşan KESK ile Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu sözcüleri, üniversitelerde türbanı serbest bırakacak düzenlemeye karşı olduklarını dile getirdi. Göstericiler sık sık hükümet ve türban aleyhine slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız sona erdi.

Bir önce ki haber :

İzmir'de Yurtsever Yurttaşlar Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 'Laiklik' yürüyüşünde Atatürk'le Lenin'in fotoğrafı yan yana taşındı. Lenin için 'Atatürk'ün en büyük müttefiki' ifadesi kullanıldı.
Laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin 71. yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen yürüyüşe Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, siyasi parti ilçe başkanları ile bazı sendika ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarından başlayıp Anayasa Meydanı'nda son buldu. Burada düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 'Çağdaş Yaşam'cıların da içinde yer aldığı Yurtsever Yurttaşlar Platformu'nun kaleme aldığı bildiri okundu. Bildiride, sivil anayasa çalışmaları dayatma olarak nitelendirildi. AK Parti iktidarı döneminde ülkenin hızla kutuplaşmaya gittiği savunuldu.

Yurtsever Yurttaşlar'ın 'cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileri' olduğu savunuldu. 10. Yıl Marşı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte üniversitelerde başörtüsü özgürlüğü aleyhine pankart ve dövizler taşındı. Yurtsever Yurttaşlar Platformu, geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı'ndan önce kuruldu. Platform, Karşıyaka'da faaliyet gösteren 30'dan fazla sivil toplum kuruluşu ve sendikalar tarafından oluşturuldu. Yurtsever Yurttaşlar Platformu'nda, Çocukları Koruma Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Kadınlar Birliği gibi kuruluşlar yer alıyor.
AJANSLAR...

2 yorum:

  1. "Ikinici Lenin- Atatürk vakasi"ndan bahseden sizi gibi burjuvalar Lenin'nin kim oldugun , Atatürk gibi Bir isci ve emekci düsmanin ve kapitalizm Türkiye ye egemen kilan bir bujuva önderile ayni "karede" yer almasinin yanisligin gizleyemez. Lenin'in Atatürk ile bir kare icinde yanyana göstermeye calisan Kivilcimli isimli revizyonistler burjuva egemen siniflara yaltaklanmak icin bu yolla bas vuruyorlar. Lenin Dünya proleteryasinin büyük önderidir . Onun düsünceleri bugünde ezilen sömürülen isci ve emekcilere sinifsal kurtulus yollunun gösteriyor. Atatürk ise isci emekcileri sömüren onlari yoksullugun girdabina iten ve kapitalizmin Türkiye de egemenliginin saglayan bir burjuva önderidir. HKP isimli revizyonistler bu gercegi göz ardi etmek burjuvazin ve kapitalizmin egemenligin savunan burjuvazinin usaklari olduklarin gizlemek icin Lenin'in Mustafa Kemal gibi burjuva önderi le ayni kefeye koymaya calismaktalar. Her burjuva önderi gibi Mustafa Kemal'in seriatti ve dinciligin siyasi egemenligine karsi cikarak tarihsel olarak ilerici bir konumda olmasi onun kapitalizm yanlisi ve bir sömürü sistemin savunucusu oldugun göz ardi edemez. Adi reviyonistler bu gercegi isci ve emekcilerden gizleyemezler.

    YanıtlaSil
  2. Lenin ile Atatürkün birarada olması hadisesinin yaşanması elbette ki gözden kaçamazdı......Lakin lenin ile Atamızın yanyana konması gerçekten bu çığıklarla meydnlarda yürüyen kalabalıkların kominist bir sistem için çalıştıkları dinsizliği yaymak istedikleri malum başörtüsüne karşı yürüyorlar laiklik istiyorlar ve Atatürkümüzü kullanıyorlar yazık !

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.