Prof. Dr. Celal Şengör mektubu

Dünyaca ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör demişki ''Dinin pek çok dogması bilimin isbatları karşısında bu şekilde çöpe gitmiştir. Bugün artık ne dünyanın yedi günde yaratıldığına, ne Nuh Tufanına, ne de Havva ile Âdem masalına inanmak mümkündür. '' ''Aklı ve eleştiriyi kabul etmeyen hiçbir sistemi üniversite kapısından içeri alamayız.
İcab ederse, ülke yöneticileri akıllarını başlarına alana kadar o kapıları kapatırız.''

Vay ... diye başlayasım geldi yazıma.Tamam kardeşim müslüman bir ülkede ateist olabilirsin. İnanıp,inanmamak da sana kalmış. Neden inanmıyorsun diye sana kimse hesap soramaz. Hakkı da yok... Gel gelelim sen kim oluyorsunda inananlarla dalga geçme hakkını kendinde bulabiliyorsun. Yok, yok demogaji yide geçtim. Senin bilim anlayışına kafam girsin. Sen kimsin ki kapıları kapatabiliyorsun !?!? Ali babanın çiftliğimi ora. ''Akla ve mantığa uymayan hiç bir sistemi üniversite kapısından içeri alamayız'' demişşin... Ulan seni nasıl aldılar oraya ? Halen aklım mantığım almıyor. Bilime o kadar güveniyorsan pek saygıdeğer depremci hocam; deprem ne zaman, hangi gün, hangi saat'te olacağını bize söylede; senin bilim anlayısına şapka cıkartayım... İşin komik tarafıda tüm ''rektörler'' seni YÖK'e aday olarak göstermiş... Teeehhhh.
Laiklik kisvesi altında faşizan tavırlar sergilenmesinede karsıyım. Hep bana,hep bana zihniyetine,başkalarına zerre kadar saygısı olmayan zat-ı muhteremlere, selamlar olsun...


FİKRİ HÜR,
VİCDANI HÜR,
İRFANI HÜR




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.