SINIR ÖTESİ OPERASYON BİTTİ


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sınır Ötesi Operasyonu bitirdiği bilgisi geldi. Haberi NTV "flaş haber" olarak duyurdu. İşte ayrıntılar ve çekilme fotoğrafları...



Genelkurmay Başkanlığı kara harekatının sona erdirildiğini, birliklerin yurt içindeki üslerine döndüğünü açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir" denildi.


Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, "Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan her hangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı" ifadelerine yerverildi.

Harekat 21 Şubat'ta başladı ve bugün 8. gününe girdi.


Onlarca zırhlı araç Türkiye'ye doğru asker taşırken, Mehmetçiklerin yorgun, sakalları uzamış oldukları görüldü:


İşte o fotoğraflar..






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.