AKP Yasakları Kaldırıyor - Daha Çok Kilise Açılabilmesi ve Türkiye Halkının Hristiyanlaşması İçin Meclisten Kanunlar Geçiriliyor

AKP, İmar Yasası'nın 9. maddesindeki 'cami' ibaresi yerine 'ibadethane' kelimesini koyarak memleketimizde bir tek Hıristiyan'ın olmadığı yerlerde bile 36 bin kilise evi açılmasına sebep oldu.
Misyonerlerin, Türkiye'de 40 adet vakıfları, 7 şirket, 7 dergi, 7 gazete, 7 radyo, 3 yayınevi, 5 kitabevi, 1 kütüphane, 44 adet dernekleri var. Her şeyden önemlisi arkalarında sürekli fon aktarımı yapan bir Batı dünyası var.
Emniyet raporlarına göre 10 milyondan fazla bedava İncil dağıtıldı.
Diyanet Vakıf–Sen Genel Başkanı Bilal Eser 40 bini aşkın gencimizin Hıristiyan olduğunu beyan etmektedir. Sadece Sakarya'da 3 bini aşkın depremzede Hıristiyanlaştırıldı.
Daha birkaç gün önce gece yarısı Tunceli'de, kent merkezindeki evlerin kapılarına İncil, Hıristiyanlığı anlatan broşür ve CD bırakıldı. Vatandaş ise oldukça tepkili, gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.
Hakkari İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu Müslüman olan bir ülkenin, Müslüman olan bir ilinde Hıristiyan misyonerlerin elini kolunu sallaya sallaya misyonerlik faaliyetlerinde bulunmalarından duyduğu üzüntü ve endişeyi dile getirdi. Türkiye'nin her yerinde bu görüntülerin bulunduğunu kaydeden Müftü, "İlimizde Yunanistan ve Fransız asıllı olan kendilerini gizleyen bazı kişiler var. Bunlar Hakkari lisanını, insanlarını, örf ve adetlerini iyi biliyorlar. Tespit edilmelerine rağmen bunlara bir şey yapılamıyor " dedi.
Ülkemizin hemen hemen bütün illerinde bu senaryo yaşanıyor.
Bütün bu kültür ve din erozyonu karşısında siyasilerimiz dinlerin kardeşliğinden, dinlerarası diyalogun faziletinden bahsediyor. Bu durum, misyonerlerin ekmeğine bal sürüyor, daha şevkle, yasal engellere takılmadan rahat bir çalışma yaparak gençlerimizi Hıristiyanlaştırıyorlar.

Türkiye'nin bugün 15 bin din adamına, 15 bin de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine ihtiyacı var. Din görevlisi ve adamı açığı 30 bin".
Din adamı açığı bu olmasına rağmen kaç görevli atandı biliyor musunuz? AKP hükümeti, 2005 yılı bitimine kadar devlet kadrosunda toplam 1630 imam istihdam edecek.
Ülkemizde 15 bin caminin imamı olmamasına rağmen, imam olmadığından dolayı kapısında kilit bulunmasına rağmen sadece 1630 imam atanacak.
Kadrosuzluk sebebiyle sadece Trabzon'da 36 adet cami kapatıldı. Bahane olarak cemaatin yetersiz olması gösteriliyor, halbuki Trabzon insanının muhafazakar yapısını ve camiye olan ilgisini bilmeyen yok. Bu bahane hiç de inandırıcı değil.
Trabzon Çarşıbaşı ilçesi Çallı köyü sakinleri camilerinin kapalı olmasına ve de imam atanmamasına oldukça tepkili. Bu konuda bütün köy halkı çoluk çocuk boykot edip basın açıklaması yaptılar.

Prof. Dr. Haydar Baş bu konuda uyarmaktadır, "Dini bilgilerden, dini eğitimden, dini kültürden mahrum kalan ferdin sağa sola sarkması, bir arayış içerisine girmesi, bir bunalım dönemi yaşaması çok tabiîdir. Bu dini açlık onu mutlaka bir kimlik bunalımına sürükleyecek, bu arada yanlış da olsa bulduğu şeylerin doğru olduğuna kanaat getirerek kimlik değişikliği otomatikman vücuda gelecektir".
Çözüm bellidir. Yine Haydar Bey'in ifadesiyle "Dini bütünlüğümüz milli bütünlüğümüzdür. Milli bütünlüğümüz dini bütünlüğümüzdür."
Oynanan oyunların farkına varalım, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, dinimizi, dilimizi, kültürümüzü, gençlerimizi... kısaca sahip olduğumuz bütün değerleri koruyalım ve de kollayalım.
İlelebet payidar olmanın tek yolu budur
ALINTI : Murat ÇABAS

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.