'Fransa layihtir, layih galacah'

Fransa, Müslüman lisesi açılmasına ''bunlar kökten dinci'' diye karşı çıkan müdürü kovdu

PARİS
Fransa'da hükûmet, Lyon kenti yakınlarındaki Müslüman lisesinin açılmasına karşı çıkan Millî Eğitim Bölge Müdürü Alain Morvan'ın görevine son verdi.
Hükûmet sözcüsü Jean-François Cope, "Morvan'ın, üst düzey devlet memuruna yakışır bir biçimde hareket etmediği ve hükümet politikasını izlemediği" gerekçesiyle görevine son verildiğini açıkladı.
Lisenin açılmasını, "kökten dinci eğitim verileceği" gerekçesiyle reddeden Morvan, kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, okulun açılması için kendisine İçişleri Bakanlığı tarafından yoğun baskı yapıldığını ileri sürmüştü.
Millî Eğitim Müdürü, Lyon çevresindeki Müslüman dernekleri tarafından "İslam karşıtlığı" ile suçlanıyordu.
Lyon yakınlarındaki bir kasabada öğrenim yılının ortasında eğitime başlayan El Kindi lisesi, Fransa'da açılan 3. Müslüman lisesi olma özelliğini taşıyor.
Öğrenim yılının ortasında olduğu için, sadece 6. sınıfa alınan 22 öğrenciyle eğitime başlayan lisede, gelecek yıldan itibaren bütün sınıflarda eğitim verilecek.
Okulun 150 öğrenciye eğitim sağlama kapasitesi bulunuyor.
Liseye gitmek isteyen kız öğrenciler, başörtüsü takabilecek ve Fransa Eğitim Bakanlığı'nın müfredatının dışında İslam eğitimi de alabilecek.
netgazete





Sorkozy: AB'nin Hiristiyanlığı Görmezden Gelinemez
Laik Fransa'nın ezberini Yahudi Sarkzy bozuyor
31 Ocak 2008 / 08:55

Birkaç yıl önce Avrupa Anayasası'nda Hıristiyanlığa atıf yapılmaması için mücadele veren laik Fransa'nın yeni lideri Nicolas Sarkozy, bunun büyük bir hata olduğunu savunuyor.


Fransa'da iktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) dün Paris'te düzenlediği Avrupa konulu toplantıda söz alan Sarkozy, Avrupa'nın Hıristiyan köklerini inkar etmenin hata olduğunu belirtti. Sarkozy, "Fransa'nın üzerindeki uzun kilise ceketini görmek için üzerinden uçmak yeterli... Avrupa'nın Hıristiyan kökleri olduğunu söylemek sağduyu göstermektir. Bunu reddetmek, tarihî bir gerçeğe sırt dönmektir." dedi. Sarkozy'nin bu sözleri salonda uzun süre alkışlandı. Toplantıya katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, "Türkiye'ye olumlu bir teklifimiz var; imtiyazlı ortaklık." diye konuştu. Sarkozy de Türkiye'nin Avrupa'da yeri olmadığını söylemenin "coğrafi bir gerçeği söylemek" olduğunu bildirdi. Ali İhsan Aydın, Paris





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.