T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Möller'den Roj Tv için Ankara’ya ortak çalışma önerisi

Möller'den Roj Tv için Ankara'ya ortak çalışma önerisi
ANKARA (27.03.2008)- Türkiye Kürt televizyonu Roj Tv'yi kapatma girişimleri sürerken Danimarka Dışişleri Bakanı Roj Tv konusunda Türkiye'ye ortak çalışma önerisi getirdi.

Türkiye'ye ziyarette bulunan Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller'in Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile yaptığı görüşmede, "Türk bir savcı ve polisler, Danimarka makamlarıyla bizim ülkemize gelerek kanıtlar üzerinde birlikte çalışsın" önerisini ilettiği öğrenildi. Ankara'nın da öneriyi kabul ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Möller önceki gün Ankara'ya düzenlediği ziyarette, Türkiye'nin Roj Tv ile ilgili baskıları üzerine teklifte bulundu.

Möller, Türkiye tarafından belirlenecek bir savcının Kopenhag'a giderek dava üzerinde Danimarkalı savcı ile birlikte ülke yasaları kapsamında ortak çalışmasını önerdi. Bunun yanısıra Möller, savcıyla birlikte delil incelemede deneyimli birkaç polisin de gelerek deliller üzerinde Danimarkalı meslektaşlarıyla beraber inceleme yapması teklifinde bulundu. Türkiye'nin ise kabul ettiği öğrenildi.

Bir süre önce Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr Türkiye'nin Roj Tv için sunduğu kanıtların yeterli olmadığını belirterek, Roj Tv'nin BM tarafından 'terörist organizasyonlar' listesine alınmasına çalıştıklarını söylemişti.

ANF NEWS AGENCY
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.