Taraf muhabiri gözaltına alındı


Taraf Gazetesi muhabiri Soner Arıkanoğlu, 'Ergenekon' soruşturması kapsamında, gözaltına alındı


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Taraf Gazetesi muhabiri Soner Arıkanoğlu, gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, polis tarafından, akşam 17.00 sıralarında Arıkanoğlu'nun evinde arama yapıldı. Arıkan, bu haber üzerine gittiği evinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarılan Arıkanoğlu'nun, son dönemde yapılan haberlere ilişkin ifadesine başvurulacağı öğrenildi.
Yargıtay'ın krokisinin İşçi Partisi'nde bulunduğu yönünde haber yapan Arıkanoğlu'nun İstanbul'a getirileceği öğrenildi.Edinilen bilgilere göre Taraf Gazetesi Ankara polis-adliye muhabiri Soner Arıkanoğlu gözaltına alındı. Polis, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce çıkarılan arama kararı ile evinin aranması için harekete geçti. Ancak adresin yanlış oludğu basılan evine Arıkanoğlu'nun annesine ait oludğu ortaya çıktı. Bunun üzerine polis yeni bir arama kararı çıkarttı. Polis tarafından gözaltına alınan Soner Arıkanoğlu, Yargıtay krokisi haberi ile ilgili ifade verdi. Şule Perinçek'in ifadelerinin ardından gözaltına alınan Arıkanoğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a getirileceği öğrenildi.İstanbul 12. Ağır Ceza mahkemesinin kararıyla gerçekleşen baskında Soner Arıkanoğlu'nun annesinin evinin her yeri arandı. Baskının Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in suç duyurusla gerçekleştiği öğrenildi ama otaya skandal bir durum çıktı. Arama emri yanlış çıkartılmıştı ve Soner Arıkanoğlu'nun kendi evi yerine annesinin evi basıldı. Bunun üzerine Soner Arıkanoğlu'nun kendi evinin aranması için yeni emir çıkartıldı. Soner Arıkanoğlu'nun ifadesi alınırken evi şu saatlerde aranmak üzere...Taraf gazetesi, Ankara Büro muhabiri Soner Arıkanoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama..."Ankara Büro muhabirimiz Soner Arıkanoğlu'nun evini polis basarak gözaltına aldı. İstanbul'a getirilen Arıkanoğlu, İşçi Partisi'ndeki CD'nin içinde bulunan Yargıtay krokisi ve Yargıtay üyelerinin fişlenmesine ilişkin haberleri nedeniyle Ankara'da savcılığa ifade vermesine rağmen, iki saat sonra İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla annesinin oturduğu ev basıldı ve gözaltına alındı.Oysa, Şule Perinçek'in iddialarını ciddiye alarak ev basan polisin mensubu olduğu Emniyet güçleri, Taraf'ın haber yaptığı krokiye ilişkin bilgi ve belgelerin, bir faksla gelmiş değil parti merkezinde bir CD'de bulunduğunu biliyorlar. Yarınki Taraf gazetesinde CD'nin seri numarası, İP Genel Merkezi'nin neresinde bulunduğuna ilişkin tüm bilgiler de yer alacaktır.


"BASKIN NEDEN YAPILDI?


Yargıtay'a yönelik suikast krokilerinin İşçi Partisi'nde çıktığını belgeleriyle haberleştiren Soner Arıkanoğlu'ydu. Güneş Gazetesi, bu krokinin Taraf Gazetesi tarafından İşçi Partisi'ne fakslandığı ardından da polisin partiyi basarak bu belgeyi orada yakaladığını iddia etmişti. Gerekçe olarak ta gazetede çıkan krokilerin resminin üzerindeki faks numarasını göstermişti.Ancak Taraf Gazetesi bu olayı tamamen yalanlamıştı. Gazete sözkonusu faksın Ankara Muhabiri Soner Arıkanoğlu'nun, krokiyi Taraf'ın İstanbul bürosuna fakslamasıyla görünen faks numarası olduğunu açıklamıştı. Ve faksın üzerindeki tarihin İşçi Partisine yapılan baskından sonra olduğunu belgelemişti.


Gazetenin konuyla ilgili bugün çıkan belgeli açıklaması şöyleydi:


Çetenizi de Taraf Kurmuş Olmasın


Taraf'ın yayımladığı İşçi Partisi'nde ele geçirilen Yargıtay krokileriyle ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki neresinden cevaplandıracağımızı bilemedik. İdidiaya göre Taraf, önce İşçi Partisi'ne krokileri faksladı, belgeler içeri girince de polis orayı basıp krokileri ele geçirdi. Gerçek ise daha basit.İşçi Partisi'nde yapılan aramada incelenmek üzere el konan CD'lerden birinde çıkan Yargıtay'ın ayrıntılı krokisi ve buna ilişkin "Krokinin Açılımı" başlıklı belge 24 Mart Pazartesi günkü Taraf'ta yayınlanmasından sonra bazı gazetelerde oldukça 'yaratıcı' iddialara yer verildi. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in "Yaptığımız araştırma sonunda, Yargıtay'ın krokisinin İP Genel Merkezi'ne eşim gözaltına alınmadan yedi gün önce Alkım Kitabevi'nin Ankara Yenişehir'deki ofisinden gönderildiğini belirledik" açıklamasına dayandırılan bu haberlerdeki yaratıcı komplo teorisi şuydu: Taraf, İşçi Partisi Genel Merkezi'nin faksına günler önceden Yargıtay krokilerini gönderdi. Böylece suç unsuru belgeleri faksla içeri soktu, partiye tuzak kurdu. İşte Ergenekon Operasyonu'nda İşçi Partisinde bulunan Yargıtay krokileri Taraf'ın bir nevi önceden içeri yerleştirdiği belgeler. Taraf bir de bu tuzağın haber yaptı.


ÇIKMAYAN '2'DEN KOMPLO


Bazı gazetelerin ciddi bir haber olarak yer verdiği bu fazlasıyla yaratıcı komplo teorisine sayfa tasarlanırken atlanan bir detay kaynaklık etti.Ergenekon operasyonu çerçevesinde aranan İşçi Partisi genel merkezinde ele geçirilen bir CD'den çıkan krokileri ele geçiren Taraf Ankara ofisi belgeleri haberleştirdi, krokileri de 23 martta faksla İstanbul merkeze gönderdi. 24 mart günkü Taraf'ta yayımlanan bu faksla geçilmiş krokide faks belgelerinde bulunan tarih belirgin değildi. İşte 24 mart günkü Taraf'ta yayımlanan belgede faksın gönderildiği 23 mart tarihindeki "2" rakamı net olarak okunmayınca, aslında bu tarihin "13 mart " olduğunu iddia edenler için son yılların en başarılı komplo teorisi başlamış oldu.


FAX KAYITLARI


CD'den çıkan belgelerin İstanbul'a fakslanmasına ilişkin kayıtlar Taraf Ankara bürosundaki faksın hafızasında bulunuyor. Ayrıca, faksın bağlı bulunduğu telefonun kayıtlı olduğu adresi ve şirketi saptamak için gösterilen çaba, bu fakstan gönderilerin tarih ve saatleri için de gösterilip gerçeğe rahatlıkla ulaşılabilir.


NUMARA KÜNYEDE


Haberlerde faksın Alkım Kitabevinden çekildiği iddiaları da gerçeği yansıtmıyor. Belgelerin iletildiği faks, gazeteyi yayımlayan Alkım Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı Taraf Ankara Bürosu'nun Yenişehir Telekom'dan alınmış 0312 425 99 76 no'lu faks ve bu faks numarası gazetenin her gün yayımlanan künyesinde bulunuyor


DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.