Zulmün Fotoromanı

Zulmün Fotoromanı
Danıştay'ın kararı sonrası daha önce başörtüye izin veren bazı üniversiteler bu sabah saatlerinden itibaren başörtülü öğrencilerin okula girişine izin vermedi.

Danıştay 8'inci Dairesi'nin YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite rektörlerine gönderdiği "Başörtülü öğrencilere kapıları açın" yazısını genelge kabul ederek yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, daha önce özgürlüğe kapılarını açan üniversiteler dün başörtülü öğrencilerin girişine izin vermedi.

SERBESTLİĞE SON

Cumhurbaşkanı Gül'ün başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini onaylaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması yönündeki talimatı sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde başörtüsü serbest bırakılmıştı. KTÜ yönetimi, Danıştay kararından sonra 25 Şubat tarihinde uygulamaya koyduğu başörtüsü serbestliğine dünden itibaren son verdi.

ARAÇLARA BAKILDI

Kapıdaki güvenlik görevlileri üniversite yönetiminin talimatları doğrultusunda başörtülü öğrencileri içeri almadı. Yoldan gelen araçları tek tek durduran güvenlik görevlileri, başörtülü olan öğrencilere Danıştay'ın kararını hatırlatarak, kampus içerisine eskisi gibi girebilecekleri uyarısında bulundu. Başörtülü öğrenciler hiç ummadıkları bu durum karşısında şok yaşadı. Bazı öğrenciler başörtülerini açarken, bir çok öğrenci ise araçlardan inerek üniversiteye giriş yapmadı.

GÜVENLİK ARTIRILDI

16 gün içerisinde iki farklı uygulamayla karşılaşan başörtülü öğrencilerin üzüntülü olduğu görüldü. Öte yandan KTÜ'de başlayan yasakla birlikte kampus girişindeki güvenlik görevli sayısındaki artış gözlerden kaçmadı. Kampus girişinde kaldırılan barikatlar, yasakla birlikte yeniden eski yerlerine yerleştirildi.

YASAYI UYGULUYORUZ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, 16 gün içerisindeki iki farklı uygulamadan öğrencilerin mutlak surette rahatsızlık duyacağını söyledi. Üniversite olarak yasaları uyguladıklarını dile getiren Özen, "Yasal düzenlemeler neyi gerektiriyorsa biz onu uyguluyoruz" diye konuştu.

YASAĞA DÖNÜŞ

Başörtülü öğrencilerin dersliklere girebildiği Rize, Gaziantep, Şanlıurfa Harran ve Erciyes Üniversitesi'nde Danıştay kararının ardından türbanlı öğrenciler dersliklere alınmadı.

BİLGİ YOK, YASAK DA...

Danıştay'ın durdurma kararına rağmen Adapazarı'nda Sakarya Üniversitesi öğrencileri başörtü ile üniversiteye girdi. Üniversite görevlileri "Bize herhangi bir bilgi gelmediği için türbanlı ögrencileri alıyoruz" dedi. Sakarya Üniversitesi Anayasa Mahkemesi'nin yüksek öğrenimde türbanın önünü açan değişikliği ilk uygulayan üniversite olmuştu. Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğrenciler fakülte binalarına ve dersliklere türbanları ile katılmaya devam etti.

bugün



--
Bir hevesin değil, uygarlığın işçisiyiz.
http://www.styleislam.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.