Almanya'da islamcı Türk avı !

Berlin- Almanya Federal Emniyet Dairesi Müslüman olan iki Alman'ın, Afganistan'da intihar saldırıları düzenlemeyi planladıklarını duyurdu.Alman Focus dergisinin internet sayfasında verilen habere göre, Eric B. (20) adlı, halen Pakistan'da bulunduğu sanılan Müslüman Alman, Afganistan'ın Kunduz, Mezar-ı Şerif ya da Kabil çevresinde Alman asker ve polislerine ya da sivil Alman kuruluşlarına karşı intihar saldırısı planlıyor. Pakistan'da El Kaide ile bağlantısı olduğundan şüphe edilen 4 Türk'ün yakalandığı bildirildi. İstihbarat yetkilileri, 4 Türk'ün dün akşam batı eyaleti Belucistan'dan komşu eyalet Sindh'e otobüsle giderken yakalandığını söyledi. Yetkililer, şüphelilerin üzerinde patlayıcılar ve içinde bazı bilgilerin kayıtlı bulunduğu bir dizüstü bilgisayar ele geçirildiğini ifade etti.

Yetkililer, sorgulamalarda, yakalananların Türk olduğunun ortaya çıktığını, 3'ünün Türk pasaportu taşıdığını, hepsinin kimliklerinin sahte olduğunun belirlendiğini kaydetti.
Pakistanlı istihbarat yetkilileri, 30-35 yaşlarındaki şüphelilerin kimliklerinin, kendilerini Afgan mülteci gibi gösterecek şekilde düzenlendiğini kaydederek, bu kişilerin El Kaide ile bağlantıları olabileceği şüphesiyle yakalandığını bildirdi.

05.Nisan.2008 /HABER GAZETE

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.