T a r a f s ı z D e ğ i l i z

"Erbakan milli görüşçüdür, bu işbirlikçidir"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Necmettin Erbakan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan farklı olduğunu ifade ederek, ''Erbakan, Milli Görüşçüdür, bu, işbirlikçidir. Erbakan, Milli Görüşçü olmanın bedelini ödedi, bu işbirlikçi olmanın şimdi avantajını tahsil etmeye çalışıyor'' dedi. Baykal, partisinin TBMM grubundaki konuşmasında, laiklik tartışmalarına değindi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Laiklik, Yüce Meclisin iradesiyle ve milletimize benimsetilerek Anayasaya girmiştir'' ve ''Milletin, laiklikle ilgili bir problemi yoktur'' dediğine işaret eden Baykal, bunların, uzun süreden beri duymadıkları, güzel tespitler olduğunu söyledi. Milletin değil, millet adına, iktidarı kullanan bazı kişilerin, laiklikle ilgili sorunu bulunduğunu savunan Baykal, ''Sorun milletten kaynaklanmıyor. Sorun, milletin kafasını, laiklik konusunda karıştırmayı kendi siyasi hesaplarına, amaçlarına uygun bulanların, gayretlerinden kaynaklanıyor'' dedi. Baykal, Erdoğan'ın, ''Millet, istemiyorsa, laiklik mi olurmuş?'', ''Tutturmuşlar, laiklik elden gidiyor, bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek'' noktasından, buraya gelmesinin, büyük önem taşıdığını söyledi. Baykal, ''Ha bunu başından beri görseydin de, bütün bu lafları etmeseydin de Türkiye'yi bu noktaya getirmeseydin. Bu lafları ediyorsun ama inanalım mı diye de aklımızdan geçiyor. Allah'ın bildiğini kuldan niye saklayalım. Daha ne kadar böyle konuşacaksın bilmiyoruz ki'' görüşünü dile getirdi.
-''DEMOKRASİ UKALALIĞI YAPMAYA HAKLARI YOK''-
CHP Genel Başkanı Baykal, çok önemli tarihsel bir sürecin içinden geçen Türkiye'nin, laik bir cumhuriyet olma kararını aldığını, bu doğrultuda yürüdüğünü ancak şimdi bunu değiştirme çabasının bulunduğunu kaydetti. Bu çabanın iç ve dış destekçilerinin bulunduğunu ifade eden Baykal, ''Türkiye'nin askeri müdahale dönemlerinde Batı bize destek mi verdi? O dönemin siyasetçileri 10 yıla kadar siyasi haklarından yoksun bırakılırken Batı ne yaptı? Askeri yönetimlerle el ele verdi, işbirliği yaptı'' diye konuştu. ''Demokrasiyi biz istedik, biz sağladık'' diyen Baykal, kimsenin, kendilerine demokrasi dersi vermeye, demokrasi ukalalığı yapmaya hakkı olmadığını söyledi. Baykal, bağımsızlığı kendilerinin sağladığını, çağdaş devleti ve demokrasiyi kurduklarını ve bunları yaşatacaklarını belirtti. Baykal, Türkiye'nin, Müslüman ve laik toplum olmaya devam edip etmeyeceği tartışmalarının yaşandığına işaret ederek, bunun, kendi kafalarında ürettikleri yapay bir olay, vehim olmadığını söyledi.
-''LAİKLİK KALKARSA, ULUSAL BÜTÜNLÜK DE KALKAR''-
''Demokrasi mi, laiklik mi ikileminde, laiklik değil, demokrasi deyin'' denildiğini belirten Baykal, hiçbir şey için Türkiye'nin çağdaş, laik toplum olma iddiasından vazgeçmeyeceklerini bildirdi. Baykal, bundan vazgeçmeleri halinde, Türkiye'nin, demokrasi olmaya devam edemeyeceğini vurguladı. Baykal, laiklik ortadan kalkarsa, demokrasi ve ulusal bütünlüğün de ortadan kalkacağını vurgulayarak, ''Milli bütünlüğümüze, demokrasimize ve bunların güvencesi laikliğe de sahip çıkacağız'' dedi.
-''İŞBİRLİĞİ YAPMAYI İÇLERİNE SİNDİRDİLER''-
AK Parti'nin, geçmişteki olaylardan yeterince ders almadığını savunan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ancak bazı dersler alındı. Eskiden bu çizgi, Batı ülkeleriyle de çatışma anlayışındaydı, ABD ve Avrupa ile çatışırdı. AKP ders aldı, daha önceki RP, MSP ve MNP farklı olarak dedi ki 'Aman ha bir şeyi değiştirelim. Bizim başımıza dertler, bunlarla çatıştığımızdan geliyor. Batılı güçleri, karşımıza almayalım, barışı kuralım' dediler, kurdular. Ama kendi hesapları bakımından, çok rahatlıkla Türkiye'nin üzerinden yabancı ülkelerden, kendi gelecekleri için işbirliği yapmayı içlerine sindirdiler. O nedenle Necmettin Erbakan ile Tayyip Erdoğan farklıdır. Erbakan, Milli Görüşçüdür, bu işbirlikçidir. Aradaki fark budur. Erbakan, Milli Görüşçü olmanın bedelini ödedi, bu işbirlikçi olmanın şimdi avantajını tahsil etmeye çalışıyor.''
-''PROFESYONEL YALANLAMA''
Baykal, geçen haftaki grup konuşmasında, ''Başbakan, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Türkiye ziyaretinde, iddianameden yakındığını'' söylediğini anımsatarak, bunun cevabını beklediğini belirtti. Başbakanın danışmalarına yaptırdığı ''profesyonel yalanlama'' açıklamalarının, bu sorunun cevabı olmadığını ifade eden Baykal, ''Başbakan'ın doğrudan, 'Ben Cheney ile böyle bir şey konuşmadım' demesini bekliyorum. Başbakanın çıkıp Cheney'e, 'Ben, Büyük Ortadoğu Projesi'nin yardımcısı olmaktan, ABD ile bu konuda işbirliği yapmaktan, ABD'nin dostu olmaktan suçlanıyorum' dedi mi demedi mi? Başbakanın 'demedim' diye açıklama yapmasını bekliyoruz. Yapmaması, bunun kabulü anlamına gelir'' diye konuştu. AA



_________________________________
Söyleyecekleri olanlara:

http://groups.google.com/group/arena-siyaset
_________________________________

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.