İslam’da insan hayatının dokunulmazlığı vardır!..

Islam'da insan hayatinin dokunulmazligi vardir!..

Insan oldurmenin dehsetini anlatan hadisler dogrusu iman sahibi her insani titretecek dehsettedir.

Islam'daki bu hukumleri bilen bir insanin su ya da bu bahane ile adam oldurmeye cur'et etmesi sanki imkansiz gibi gorunmektedir. Hadisler insan hayatinin dokunulmazligini soyle nazara vermekteler :

...

1- "Dunya bir yana, bir insanin haksiz yere oldurulmesi bir yana!"

Demek ki, bir adamin hayati dunyadan da muhimdir. Dunya feda edilir ; ama masum bir adamin hayati haksiz yere feda edilemez. Cunku sucsuz insanin hayati Allah'in korumasi altindadir. Kimse onu yok etmeye kalkisamaz.

2- "Bir sucsuz insanin oldurulmesine yer gok sakinleri hep birlikte ortak olsalar, Allah onlarin cokluguna bakmaksizin (tek masum adamin hakki icin) hepsini de burnu uzerine cehenneme surer..."

3- Bir insani oldurmek soyle dursun, oldurulmesine bir kelime ile yardim etmek dahi yeter o kimsenin mahserde alni uzerine "Bu adam Allah'in rahmetinden uzak biridir" diye yazilmasi icin...
Anlasilan : Oldurmeye tesvik edenin dahi mahserde alni uzerine "Bu adam Allah'in rahmetinden mahrum biridir ; cunku bir masum adamin oldurulmesine bir kelime ile de olsa tesvikcilik etmistir!" ilani asilacak, tum mahser halki icinde ibret icin dolastirilacaktir.

4- "Allah hakki olarak mahserde ilk soru namaz sorusu olacak, kul hakki olarak da ilk soru kan doken adamin sorusu olacaktir."

5- "Bir mumini olduren katil, bundan vicdan azabi duymayip da sevinc hissetmeye devam ederse artik onun ne fidyesi kabul olur, ne de herhangi bir iyilik ve hayri onu kurtarir..."

6- "Iki Musluman birbirine karsi silahlarini ceker de vurusmaya baslarlarsa olen de olduren de cehennemde yerini hazirlamis olur." Dediler ki :

- Olduren katilin cehennemde olmasini anliyoruz; ama olen neden cehennemde olacak? Buyurdu ki :

- Olen de oldurmek niyetiyle vurusmaya girismisse oyledir.

7- "Sizden biri, kardesine karsi silahini (isaret icin de olsa) yoneltmesin. Cunku melekler kardesine karsi silah yoneltenlere lanet ederler."

8- "Mumin bir adam, ulkesindeki itaat eden bir zimmiyi, (gayrimuslimi) haksiz yere oldururse bilsin ki o katil, cennete girmek soyle dursun, cennetin bes yuz senelik uzaklardan duyulan kokusunu dahi duyamaz!.."

Yani cennetin bes yuz senelik yakinina dahi yaklastirilmaz katil adam haksiz yere oldurdugu zimmi sebebiyle...

9- "Mumin, elinden ve dilinden kimsenin zarar gormedigi kimsedir!.."

Butun bunlardan sonra denebilir ki, Islam'da insan hayatinin dokunulmazligi vardir.

Her insanin hayati Allah'in verdigi dokunulmazlik teminati altindadir. Kimse kimsenin hayatina kastedemez. Allah'in verdigi dokunulmazlik teminatini kimse bozamaz...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.