MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİNE EV HAPSİ !!

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Necmettin Erbakan'ın 'Kayıp Trilyon' davasında 'özel belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkum eden ve bu cezanın evde infazına ilişkin Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını onadı.
Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Erbakan'ı 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'özel belgede sahtecilik' suçunu düzenleyen 345 ve suçun tekrarı halinde ceza artırımını öngören 80. maddeleri uyarınca 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İndirim maddelerinin uygulanmasına ve cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar veren Mahkeme, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik yapan 5485 sayılı yasa uyarınca Erbakan'ın cezasının konutunda çektirilmesine karar vermişti.

Erbakan'ın avukatları kararı temyiz etmişti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yargıtay 11. Ceza Dairesi davanın temyiz incelemesini tamamladı. Daire, kararı usul ve yasaya uygun bularak onadı.

Kesinleşen karara göre, Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezasının infazı olarak 11 aylık cezayı konutunda çekecek.

DAVA SÜRECİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, eski TCK'nın 'özel belgede sahtecilik' hükmünü içeren 345. maddesi uyarınca, suçun işleniş şekli ve özelliği, suç konusunun önemi ve değeri, suç işleme kastının yoğunluğunu dikkate alarak Erbakan'ı 2 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, 139 adet sahte belgenin aynı kasıtla düzenlendiği gerekçesiyle Erbakan'ın cezasını eski TCK'nın 80. maddesi uyarınca altıda bir oranında artırarak toplam 2 yıl 4 aya çıkarmıştı.

Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra bazı sağlık sorunlarını gösteren rapor almış ve cezasının infazı 4 kez ertelenmişti. Erbakan hakkındaki son erteleme kararı, 14 Temmuz 2005 tarihinde 6 aylığına verilmişti. Bu süre 14 Ocak 2006 tarihinde dolmuştu.

Necmettin Erbakan'ın avukatları, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 5237 sayılı yeni TCK uyarınca davanın yeniden ele alınması için müracaatta bulunmuş, bunun reddedilmesi üzerine avukatların Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz başvurusu da kabul edilmemişti.

Avukatlar daha sonra Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını Yargıtay'da temyiz etmişlerdi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 3 Nisan 2006 tarihinde, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 6 Mart 2002 tarihli kesinleşmiş kararı bozmuştu.

Bozma kararının ardından Erbakan'a yine aynı oranda hapis cezası veren Mahkeme, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik yapan 5485 sayılı yasa uyarınca Erbakan'ın cezasının konutunda çektirilmesine karar vermişti.

Mahkeme ilk yargılamadaki hükmü değiştirmemiş, ancak infazın cezaevi yerine konutta çektirilmesine karar vermişti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.