MİLLİYETÇİLİĞİN ULUSALCILIKTAN FARKLARI

Kanaatimce bugün Türkiye'nin karşılaştığı sorun her hangi bir inanca eşit mesafede durmak ya da durmamakla ilgili değil; İslam dininin bizce en ileri yorumu olan Hanefi/Maturidi çizgiye dayalı laiklik ve demokrasi ile 'Selefi dini/siyasi yorumun çatışmasından kaynaklanıyor. Ulusalcıların laisizmi Anglo-Sakson bir laiklik anlayışının müsamahakârlığından ziyade, Fransız laisizminin de abartılı ve keyfilik karışmış bir versiyonudur. Aslında bu kraldan çok kralcılık oynamaktır, kanaatime göre. Atatürk'ün laik anlayışla ulusalcıların laiklik algısıda farklıdır. Ülkücü/milliyetçi görüşün laiklik algısı ATATÜRK'ten ilhamladır ve ATATÜRKÇÜdür. Atatürk katı Fransız laikliğini Türk devlet ve millet yapısı için uygun ve ideal bulmaz. Bu sebepledir ki Atatürk devleti laik sıfatlandırırken bir yandan da Diyanet İşleri Başkanlığını kurdurtur. Bu tavır Anglo -Sakson laikliğine daha yakındır. Elmalılı Hamdi Yazır'a Hak Dini Kuran Dili tefsirini yazdırtan Atatürk bu kuran tefsirinin Hanefi çizgi eksenli yazılmasını da söyler. BU MANADA ÜLKÜCÜLER Mİ ATATÜRKÜ VE ATATÜRK LAİKLİĞİNİ DAHA İYİ ANLAMIŞ; YOKSA ULUSALCI BURJUVAZİ MİİLİCİLERİ Mİ? Yorum sizindir artık sayın okuyucularım…
Mustafa Bıçkı


--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.