T a r a f s ı z D e ğ i l i z

11 Eylül Anıtı'nda 'İslami sembol' çıldırttı

11 Eylül Anıtı'nda 'İslami sembol' çıldırttı

11 Eylül saldırılarında kullanılan Flight 93 isimli uçağın kurbanları için yapılacak anıtın akça ağaçlarıyla hilal şeklinde dizayn edilmesine karar verilince, Amerika'da tartışmalar başladı.
ANIT HİLAL ŞEKLİNDE OLUNCA
Amerika Birleşik Devletleri'nde 11 Eylül'de kaçırılan dört uçaktan biri olan Flight 93 kurbanları için yapılması düşünülen anıta, İslami semboller taşıdığı iddiasıyla, bazı Amerikalılar tepki gösterdi.
Washington'un kuzeyinde Pennsylvania'da hedefine varmadan boş bir alana düşen uçakta hayatını kaybeden 38 kişi için yapılması düşünülen anıtın Hilal şeklinde olduğu ve bunun da İslami sembol olduğu belirtilerek, anıtın yapımının durdurulması istendi.

AKÇA AĞAÇLARINDAN HİLAL
Anıtla ilgili tartışma, Flight 93 Komisyonu'nun uçağın düştüğü alanda, hayatını kaybedenlerin anısına bir anıt yapılması kararından sonra başladı. Komisyon, anıtın hilal şeklinde düzenlenmiş akça ağaçlarından oluşacağını duyurduktan sonra tepkiler gelmeye başladı.

BAZI AİLELER HİLALİ KENDİLERİNE 'HAKARET' OLARAK GÖRDÜ
Anıtın hilal şeklinde dizayn edilmesinin İslami bir sembol olduğu ve hemen İslam'ı akıllara getirdiğini iddia eden kurbanların aileleri, Komisyonu'nun bu kararını gözden geçirmesi için imza toplamaya başladı. 5300 imzalık mektubu anıtın yapımını üstlenen Ulusal Park Servisi'ne gönderen kurbanların ailelerinden bazılarının, anıtın hilal şeklinde olmasının kendilerine bir hakaret olduğunu söylemesi dikkat çekti.

KOMİSYON İSMİ VE DİZAYNI DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan, anıtın hilal şeklinde dizayn edilmesini destekleyenler de var. Flight 93 uçağında kardeşini kaybeden Gordon Felt isimli Amerikalı, ailesinin hilal dizaynını desteklediğini söyledi.

Şikayetler üzerine bir açıklama yapan Ulusal Park Servisi ise, iddiaları reddederken, daha önce anıta verilmesi düşünülen 'Kucaklayan Hilal' ismi kaldırıldı ve anıtın daireye yakın bir şekilde dizayn edilmesine karar verdi.

'FLIGHT 93 ABD HAVA KUVVETLERİ TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ' İDDİASI
Flight 93 uçağı 11 Eylül sabahı Newark Havaalanı'ndan San Fransisco'ya gitmeyi ve oradan da Tokyo'ya gitmeyi hedefliyordu. Boeing 757-222 tipi uçak, iddialara göre dört kişi tarafından kaçırılmış ve Beyaz Saray'ı vurmayı hedefliyordu. Uçağın, yolcular ile korsanlar arasında çıkan arbededen sonra hedefine varmadan düştüğü söylense de, FBI uçağa isabet metal parçalarının bulunduğunu bildirmişti. Motorlarının bulunamaması ve uçağa isabet etmiş metal parçalarının bulunması, Flight 93'ün Amerikan savaş jetleri tarafından vurulduğu iddialarını gündeme getirmişti. Altı tonluk motorların bulunamaması, uçağın havadayken vurulduğu tezini de kuvvetlendiriyor.

AMERİKAN KONGRESİ'NDEKİ KURAN-I KERİM KİME AİT?

AMERİKALILARIN YÜZDE KAÇI TÜRKİYE'Yİ DÜŞMAN GÖRÜYOR?

AMERİKAN ASKERİ MÜSLÜMAN OLDU

AMERİKAN ORDUSUNDA HIRİSTİYANLIK YANLISI VE İSLAM KARŞITI PROPAGANDA

AMERİKAN OKULLARINDA İSLAM DERSLERİ

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.