60.YILINDA İSRAİL PROTESTO EDİLİYOR...


Ortadoğuda Osmanlıya ve dolayısı ile Abdülhamid Han'a ihanet edenlerce 60 yıl önce devlet olarak Tanınan İsrail bugün o kanlı ve işkencelerle dolu 60. yılını Kuruluş yıldönümü olarak kutlamakta...İsrail ayrıca 2000 yılında bu yana işgal altındaki topraklarda ikinci Filistin ayaklanmasıyla mücadele ediyor. Filistinliler İsrail’in kuruluşunu “Nakba”, yani “büyük felaket” olarak niteliyor. ..İsrail Kanlı 60 yılını kutlarken dünyanın heryerinden e Bu 60 yıllık siyonist rejime karşı protesto gösterileri düzenlenmekte... O gün Lübnandaki Filistinli mülteciler İsrail sınır noktasına yürürken Filistinlilerde bu günü yas günü ilan ettiler.

7Mayıs ile başlattıkları kutlamalara bakın kimler katıldı:Aralarında ABD Başkanı George W. Bush, ünlü yönetmen Steven Spielberg, Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, eski İngiltere Başbakanı ve Dörtler Grubunun Orta Doğu temsilcisi Tony Blair, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, eski Endonezya Cumhurbaşkanı Abdurrahman Vahid, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, eski Alman Dışişleri Bakanı Joschka Fisher, eski Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Havel, dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, Fransız filozof Bernard-Henri Levy, Nobel ödüllü Eli Weisel, Facebook paylaşım sitesinin kurucusu Mark Zuckerberg ve Google'un kurucu ortaklarından Sergey Brin'in de bulunduğu, kalabalık bir konuk listesinin kuruluş yıl dönümü için İsrail'de olmaları bekleniyor.





Türkiyede ise Siyonist İsrail rejiminin 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 14 Mayıs Çarşamba günü Beyazıt Camiinde protesto gösterisi düzenlenecek .



İSTANBUL:



Basın açıklaması ve protesto eyleminin duyuru metni:


İşgalin 60. yılı "Özgür Filistin"in miladı olsun!İşgal üzerinden geçen 60 yıl sadece Filistin halkına değil, tüm Ortadoğu bölgesine ve dünyaya acılar yaşatmaya devam ediyor. Yüz binlerce Yahudi yerleşimciye yurt oluşturmak iddiasıyla Filistin halkını yaşadığı yerden kovan Siyonist işgal, ABD ve Batılı ülkelerin desteğiyle insanlığa meydan okuyarak sürüyor. Filistin halkının acıları üzerine kurulmuş olan 60 yıllık düzen, aynı zamanda tüm insanlığa karşı tehdit oluşturmaktadır.İşgale kayıtsız kalmamak ve insanlığımızın bizlere yüklediği sorumluluğu yerine getirmek üzere duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak 14 Mayıs 2008 Çarşamba günü saat 13:30'da Beyazıt meydanında buluşuyoruz.Tarih : 14.05.2008- ÇarşambaYer : Beyazıt MeydanıSaat : 13:30







ANKARA
Özgür Filistin
Onurlu İnsanlık
Adil Bir Dünya İçin
Siyonizmi Protesto Ediyoruz
Filistin topraklarını işgal ettiği günden beri bütün dünyanın gözü önünde Filistin halkını; kadın-erkek, bebek-yaşlı ayırtetmeden topyekün soykırıma tabi tutan İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Evleri yıkılan, kundaktaki bebeklerine varıncaya kadar İsrail füzelerinin hedefi olan, seçtikleri milletvekilleri de dahil onbinlerce insanı İsrail cezaevlerinde tutulan Filistin halkı, sergilediği direniş ve gösterdikleri cesaretle insanı hayrete düşürmektedir.
Bizler “mazlum ve dirençli” Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için İsrail’in, devlet olarak ilan edilişinin 60. yıl dönümü olan gün ve saatte protesto eylemi gerçekleştireceğiz.
Tarih : 14 Mayıs Çarşamba
Saat : 15:45
Yer : İsrail Büyükelçiliği Önü
Mahatma Gandi Caddesi No:85 GOP/Ankara
Not: Mazlumder Ankara Şubesi tarafından organize edilen bu protesto, çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle gerçekleştirilecektir.







KURTULUŞA ÇAĞRI


Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları olarak Filistin in işgalinin 60. yıldönümü dolayısıyla, İsrail in kuruluş tarihi olan 14 Mayıs Çarşamba günü saat 22:00 de bütün Türkiyeli müslümanları 5 dakika ışık kapatma eylemine davet ediyoruz.

Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları,Filistin in işgalinin 60. yıldönümü dolayısıyla, İsrail in kuruluş tarihi olan 14 Mayıs Çarşamba günü saat 22:00 de bütün Türkiyeli müslümanları 5 dakika ışık kapama eylemine davet ediyor.

Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları nın ışık kapama eylemi ile ilgili yaptığı çağrı:

Filistin topraklarındaki İsrail mezalimi işgalin 60. yılında devam ediyor. Ancak Müslümanların dualarıyla da Yasinlerin, Ammarların, Fatımaların ellerindeki sapanlar silaha, taşlar kurşuna dönüşüyor ve intifada devam ediyor.

İntifada nın devam etmesi için “Özgür Filistin” ve “Özgür Kudüs” için, mum ışığında çalışan kahramanlar için...

14 mayıs çarşamba günü saat 22:00 da Filistin in dertleriyle dertlenen bütün kardeşlerimizi Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları olarak ışıklarımızı kapatmaya, sadece 5 dakikalığına İsrail vahşetini düşünmeye ve Filistinli kardeşlerimiz için ellerimizi semaya kaldırıp dua etmeye davet ediyoruz.
http://www.ankaragenclik.org/
NOT: İsrail Büyükelçiliği önündeki basın açıklamamız aynı gün saat 11:00 da yapılacaktır.



iSRAİL 60. YILINDA... akıttığın kanlar ,katlettiğin bebekler ve Tüm Dünyada ki sana lanet eden halklar adına hesap vereceksin bir gün unutma!!!!!!!!!!!!!!!!!





İstanbul'da İsrail'e lanet yağdı
Siyonist İsrail’in 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Beyazıt Meydanı'nda geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi. Filistin bayrağı ve dev pankartların açıldığı eylemde coşkulu kalabalık, “İşgal 100 yıl da sürse direniş devam edecek” mesajı verdi.

Siyonist İsrail’in 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Beyazıt Meydanı'nda geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi. Filistin bayrağı ve dev pankartların açıldığı eylemde coşkulu kalabalık, “İşgal 100 yıl da sürse direniş devam edecek” mesajı verdi. İslami kuruluşların ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen eyleme katılanlar, “Katillerle İşbirliği Yapmak Suçtur"; "Siyonizm Yenilecek Direnen Filistin Kazanacak" dövizlerinin yanı sıra Filistin davasıyla özdeşleşmiş Naci el-Ali'nin 'Hanzala' karikatürünün yer aldığı "Hanzala Yüzünü Dönmeyecek Filistin Özgür Oluncaya Dek" dövizini taşıdı.

SORUN SADECE FİLİSTİN’İN DEĞİL TÜM İNSANLIĞIN


Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Kenan Alpay'ın sunduğu eylemde İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Medeniyet Derneği Genel Başkanı ve Kudüs Müessesi İstanbul temsilcisi Ahmet Ağırakça yaptıkları konuşmada Filistin sorununun sadece Filistinlilere ya da Araplara ait bir sorun olmadığını bütün Müslümanları hatta erdemli tüm insanları ilgilendirdiğini, dolayısıyla Siyonist işgale karşı devamlı olarak tepkilerin gösterilmesi çağrısında bulundular. Siyonist devletin kuruluş sürecinden bahsedilen konuşmalarda İsrail'in ırkçı ve faşist temelde kurulduğunu ve bu doğrultuda bugün de aynı politikaları devam ettirdiği vurgulandı.

İSRAİL İLE İŞ BİRLİĞİ POLİTİKALARI ELEŞTİRİLDİ

Konuşmalarda ayrıca, Filistin topraklarını işgal ederek kurulmuş İsrail devletinin elebaşlarının 60. yıldönümü kutlamaları çabasının işgalci İsrail'i asla meşrulaştıramayacağını ifade ettiler. Filistin topraklarının Müslümanlar açısından öneminin belirtildiği konuşmalarda Türkiye'deki sivil ve askeri yetkililerin Filistin sorunu karşısındaki duyarsızlıkları ve İsrail’le işbirliği içerisindeki politikaları eleştirilerek işgal devletinin elçiliğinin düzenlediği 60. yıl resepsiyonuna gösterilen ilginin asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

SİYONİSTLER ANCAK DİRENİŞİN DİLİNDEN ANLAR

60 yıldır süren işgale karşı direnişin intifada ile birlikte İslami Direniş kadrolarının omzunda yükseldiğinin belirtildiği konuşmalarda Hamas'ın Gazze'de gösterdiği başarılı direniş örneği hatırlatılarak Siyonistlerin ancak direnişin dilinden anladığı vurgulandı.

EYLEMİN ARDINDAN SERGİ AÇILDI

"Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!"; "Biruh Bidem Nefdike Ya Aqsa"; "Hizbullah'a Hamas'a Direnişe Bin Selam!"; "Yaşasın Filistin Direnişimiz"; "Yaşasın Küresel İntifada"; "Kirli Anlaşmalar İptal Edilsin!"; "Kardeş Olmanın Bir Bedeli Olmalı!" "Katil İsrail Filistin'den Defol!"; "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol!" şeklinde sloganların atıldığı eylemde sık sık tekbirler getirildi. Yapılan duanın ardından Beyazıt Meydanı’nda bir de işgali anlatan resim sergisi açıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.