ABD Helikopteri Böyle Vuruldu (VİDEO)



Irak Nakşibendi dervişlerinden oluşan "Nakşibendi Tarikatı Bağlıları Ordusu" isimli direniş grubu bir Amerikan askeri helikopterini DÜŞÜRDÜ...
Irak Nakşibendi dervişlerinden oluşan "Nakşibendi Tarikatı Bağlıları Ordusu" isimli direniş grubu bir Amerikan askeri helikopterini yeni geliştirdikleri füzeyle vurdu. Füzeye 'hedefi şaşmaz füze' ismini koyan grup, Ninova kentinde Amerikan üssünün çok yakınlarındaki bir helikopteri vuruyor. Görüntülerde helikopterin vurulma anından sonra hızlıca yere düştüğü gözlemleniyor.

Nakşibendi Ordusu mensubu olduğu iddia edilen 11 kişi geçtiğimiz günlerde Bağdat'ta tutuklanmıştı. Grup Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in idamından sonra ortaya çıkmış ve hızlı bir şekilde yaklaşık her biri 45 dk. ilâ 65 dk. arasında değişen operasyon videoları yayınlayarak kamuoyunda yer edinmişti. En son yayınladıkları "Irak Keskin Nişancısı" adlı videoda çok sayıda Amerikan askerinin öldürüldüğü görüntülere yer verilmişti. Amerikalılardan başka Iraklı hiçbir kimseye saldırmadığını söyleyen örgütün resmi sözcüsü Dr. Selahaddin Eyyubi, Zawra TV'ye verdiği röportajda işgalin başından beri savaştıklarını ancak strateji gereği isimlerini sakladıklarını söylemişti.

Videolarında kadın direnişçilerin operasyonlarına da yer veren grup, şu ana kadar şeyhlerinin ismini kamuoyundan saklı tuttular. Fakat uzmanlar işgalin başından itibaren direnişe büyük destek veren Nakşibendi Şeyhi Abdurrahman Şerefeddin en Nuaymî'nin grubun şeyhi olduğunu tahmin ediyorlar.



Bu haber 46 defa okundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.