Milliyetçilik ve Irkçılık özdeş değildir, Ulusalcılık Milliyetçilik değildir

Milliyetçilik ve Irkçılık özdeş değildir

Günümüz dünyasında birbiriyle en çok karıştırılan kavramlardan biri de Milliyetçilik ve Irkçılıktır.Felsefeciyim diye geçinen bazı insanların birçok konuyu düşünerek açıklamaya çalıştıklarını biliyoruz.Fakat bu insanlar nedense Milliyetçilik ve Irkçılık hakkında pek düşünmeden iki kavramı aynı kefeye koyuyorlar.Bu davranış hiç de etik değildir.Bu konunun üzerine araştırmalar yapmış bir şahıs olarak bu konuları irdelemeyi bir görev bilirim.

Bu kavramların neler olduğunu belirtmeden önce ''Millet'' ve ''Irk'' kavramlarını irdeleyelim.

Millet : Aynı topraklar üzerinde yaşayan,birlikte mücadele vermiş,aynı havayı soluyan,aynı acıyı ve sevinci paylaşan,kültürü,tarihi ve dili aynı olan insan topluluğudur.

Irk : Irsi yollarla atalarından kendine geçen biyolojik ve genetik vasıflara ve karakterlere sahip canlılara verilen addır. ( Bu olgu sadece insanları kapsamaz )

Gelelim ''Milliyetçilik'' ve ''Irkçılık'' olgularının anlamlarına.

Milliyetçilik: Irkını , vatanını , milletini , devletini sevmektir.Aynı topraklar üzerinde yaşadığı diğer ırklarla barış içinde yaşamayı amaç edinmektir. Temelinde vatan, millet , ırk ve devlet sevgisi vardır. Milletinin tarihsel(kahramanlık, yiğitlik) ve kültürel(sanat ve ahlak) olgularına sahip çıkmak ve diğer ırklarınkine saygı göstermektir.

Irkçılık: İnsan ırklarının renk ve fiziki şekillerini esas alınarak birbirlerinden üstünlüğünü temel alan felsefeye denir. Temeli vatan ,millet ve devlet sevgisinden çok Irk sevgisine dayanır.

Görüldüğü üzere Milliyetçilik ve Irkçılık birbirinden çok farklı anlayışlardır.Birbiriyle karıştırılması mantıklı ve gerçekçi değildir.Kavramların anlamı tam olarak anlaşıldığında Milliyetçiliğin Irkçılığın bir aşaması olmadığı ve Irkçılığın Milliyetçiliğin ilerisi olmadığı anlaşılacaktır.Ve Milliyetçilere yafta olarak yapıştırılmak istenen Irkçılık damgası bu bağlamda incelendiğinde bir yalandan öteye gitmeyecektir.

Kavramların birbiriyle ilgisinin olmadığını gören Milliyetçilik karşıtları bu sefer de ''Aşırı Milliyetçilik'' denilen kavramı ''Irkçılık'' olarak dünyaya tanıtmak istemektedirler.Aşırı Milliyetçilik, adından da anlaşılabileceği üzere, milliyetçiliğin getirdiği özelliklere aşırı bağlı olmak, bu değerlere aşırı sahip çıkmak ve sevmektir.Diğer ırklara karşı bir düşmanlık ve kavga arzusu taşıyan bir ideolojiyle uzaktan yakından alakası yoktur ! Ama insanların şaşmaz ilkesi Peygamber ölçüsü olmalıdır.Peygamberimiz Hz.Muhammed :

1-Aşırı giden helak olur.[Müslim]

2-Aşırılıktan uzak durun.[Buhari]

3-Doğru yolda olun, orta yolu tutun.[Buharî] buyurmaktadır.

Bu sözlerden de anlayacağımız üzere ,her şeyin aşırısı zarardır.



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.