T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AK PARTİ SAVUNMASININ TAM METNİ.....


AKP'nin 98 sayfalık ön savunmasında neler var?


Adalet ve Kalkınma Parti'nin hakkında açılan kapatma davasına ilişkin verdiği ifadenin tam metnine NTVMSNBC ulaştı...




GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK


Yaklaşık 98 sayfalık metinde “Açıkladığımız ve yaptıklarımız dışında gizli gündemimiz hiç bir zaman olmadı bundan sonrada olmayacaktır” deniyor. Ön savunma metninde üniter devlet, laik devlet, demokratik devlet vurgusu yapılıyor ve bunların AK Parti’nin temel siyasi misyonu olduğu belirtiliyor. TEK BAYRAK TEK VATAN VURGUSUAKP’nin Anayasa Mahkemesi’ne savunduğu ön savunma metninde 22 Temmuz seçimlerinde söylendiği gibi her mitingde tek millet tek bayrak ve tek vatan tek devlet vurgusunun yapıldığı belirtiliyor.
AK Parti’nin laikliğe karşı odak değil laikliği toplumsallaştıran bir hareket olduğu ve bu davayla hukuk sistemimizin zarar gördüğü ifade ediliyor.
en son haber

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR DAVA


Metinde “Hukukun siyasallaştığı düşüncesi vatandaşların hukuka karşı güven duygusunu zedelemektedir, bu davayla demokrasimiz zarar görmektedir, Meclis demokrasisinin kalbi partilerse bu kalbe kan taşıyan ana damarlardır. Bu davayla ülkemiz milletimiz zarar görmektedir. Bu dava, siyasi ve ekonomik istikrarın tahrip edilmesi, ülkenin ve halkın fakirleşmesi, zaman kaybetmesi demektir. Türkiye’ye onlarca yıl kaybettirmeye kimsenin hakkı olmamalıdır. Bu davayla devletimizin bütünlüğü zarar görmektedir” deniliyor.
EN SON HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.