Asr-ı Saadet’te fetih anlayışı


Lübnanlı İslam Âlimi, Eğitimci Prof. Dr. Fethi Yeken ve Suriye’den Şam Üniversitesi öğretim üyesi İslam Tarihi uzmanı Filistinli Prof. Dr. Şevki Ebu Halil İstanbul’da


Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesinin organize ettiği “4. Uluslararası Asr-ı Saadet Paneli 2008” çerçevesinde İstanbul’a gelen panelistlerden Yeken; ‘Asr-ı Saadet’te Fetih Anlayışı’, Ebu Halil ise ‘İslam Fetihleri ve Sömürü İşgalleri Arasındaki Fark’ konulu birer konuşma yapacaklar. Panele ülkemizden ilahiyatçı-yazar Dr. Halil İbrahim Kutlay da, ‘Fetih Ruhu’ başlıklı konuşmasıyla katılıyor.Prof. Dr. Fethi YEKEN Kimdir?Lübnanlı yazar ve İslami hareket lideri, eğitimci. Birçok eseri Türkçeye çevrilen Yeken’in eserleri arasında İslam davetçisine notlar, Çağdaş davetin problemleri, İslam ışığında hareketler ve ideolojiler bulunmaktadır.
Prof. Dr. Şevki Ebu HALİL kimdir?1941 yılında Filistin’de doğdu. Yahudilerin Filistin’i işgalinden sonra mülteci olarak ailesiyle birlikte Suriye/Şam’a yerleşti. 1965 yılında Şam Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Şam Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Şam Üniversitesinde İslam Tarihi derslerine girmeye başladı. 49 adet eseri bulunan Ebu Halil’in eserleri arasında İslam ve Dünya Medeniyetleri Tarihi, Kur’an Atlası ve İslam Tarihi Atlası bulunmaktadır.
Dr. Halil İbrahim KUTLAY kimdir?1957 yılında Bursa’da doğdu. 1977 yılında İstanbul yüksek İslam enstitüsünü bitirdi. 1978-1994 yılları arasında 16 yıl Mekke’de bulundu. Mekke Ümmü’l-Kura üniversitesi Arap dili enstitüsünde dil öğrenimi gördü. Davet ve Usulün din fakültesi hadis bölümünden yüksek lisans ve doktora tezi hazırladı. 1996-2000 yılları arasında Marmara üniversitesi ilahiyat fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Fatih camiinde on yıldır devam etmekte olduğu fahri vaizlik yanında ilim yayma cemiyetinde eğitim danışmanı olarak görev yapmaktadır.
Yazarın; Arapça olarak yayınlanan yüksek lisans ve Doktora tezleri yanında Arapçadan Türkçeye tercüme ettiği eserlerden bazıları şunlardır :Peygamber Efendimizin hayatı ve Daveti / Safiyyurrahman Mübarekfur.Fert ve topluma Kuran’ın mesajı / Prof . Dr. Vehbe ZuhayliMüslüman kadının şahsiyeti / Prof. Dr. Muhammed Ali HaşimiMüslüman gençliğin el kitabı / Mustafa Tahhan,Risaleler / Hasan el-BennaEt-Tefsiru’l-Münir 6-11 cilt. / Prof. DR. Vehbe zuhayliEl-Mebsut, İmam Serahsi 4.ciltTarih : 25 Mayıs 2008 PazarSaat : 13.30Yer : Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans SalonuFevzi Çakmak mh. Fetih cd. No: 2 Yenibosna-Bahçelievler/İstanbulKonferans Salonu Tel : 0212 503 64 85Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi TEL: 0212 534 88 00

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.