CHP iSTANBUL GENÇLiK KOLLARI EYLEM DUYURUSU

6 MAYIS 1972: DARAĞACINDA ÜÇ FİDAN

Türkiye'de 68 Kuşağı'nın simgesi olarak kabul edilen, siyaset tarihimizin en etkin ve devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin 36. yıldönümü dolayısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları bir saygı ve anma etkinliği düzenleyecektir. 4 MAYIS PAZAR günü, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin önünde saat 14:00'te buluşacak olan il gençlik örgütümüz, Gümüşsuyu güzergahını izleyecek ve Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerde, Dolmabahçe'de, bir basın açıklaması yapacaktır.Anti-emperyalist, Kemalist devrim bayrağını her zaman yüksek bir bilinç ve büyük bir onurla dalgalandıran, Deniz Gezmiş'in şahsında bayraklaşan 68 kuşağı şehitlerini anmak için bütün Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımızı Taksim'e bekliyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi
İstanbul Gençlik Kolları
Deniz Gezmiş'in ölmeden önce ailesine yazdığı mektupSana ben her zaman için müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni...Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtu­luş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Baba, biz Türkiye'nin ikinci Kurtuluş savaşçıla­rıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlana­cağız da... Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı'nda ol­duğu gibi... Ama bu toprakları yabancılara bırak­mayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onla­rı... Düşün baba; Bugün hükümet işini, gücünü bı­rakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdadırlar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız. Size sesleniyorum ki bu Türkiye'de ben ve benim gibilerin olacağına ve bizim izimizde tam bağımsız Türkiye için çalışacaklarına var gönlümle inanıyorum...Deniz Gezmiş
28 Ocak 1971

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.