KAFKASYA DA BÖLGESEL SAVAŞA DOĞRU.....


Çeçenya İle Rus 'lar arasında zaten devam etmekte olan savaş bu sefer Rusya ile Gürcistanın da Kafkasyada tırmandırdıkları gerilimle bu topraklarda yeni bir savaşın eşiğine gelindi...
Çeçen Savaşının tüm Kafkasya'da ki özgürlük ve Bağımsızlık yanlısı gruplar tarafından desteklendiğini de düşünürsek iki yüzlü hristiyan ve işgalci güçleri Kafkasya da zor günler bekliyor diyebiliriz...Rusya İle Gürcistan arasında cıkacak bir savaşın Kafkasyanın Bağımsızlığı Yolunda ilerleyen Savaşçılara epeyce katkısı olabilir ve Bölgesel bir İsyanın sebebi ayrıca kurtuluşa da zemin hazırlayarak ÖZGÜR KAFKASYA 'nın da fitilini ateşleyebilir........

işte ayrıntılar.......

Kafkaslar’da Rusya ve Gürcistan arasındaki gerginlik durulmuyor. Rusya, Gürcüler Abhazya ve Güney Osetya’ya saldırırsa Gürcistan'a fiilen müdahale edeceğini açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan'ın Abhazya'ya saldırması durumunda misilleme yapacakları tehdidinde bulundu. Lavrov, Lüksemburg'da Avrupa Birliği üst düzey yetkilileri ile katıldığı toplantıda, Gürcistan'ın Abhazya'ya saldırması durumunda misilleme yapacakları tehdidinde bulundu. Gürcistan'ın kendisinden kopan Abhazya'ya saldırı hazırlığında olmasından şüphelendiklerini belirten Lavrov, "Rusya savaş hazırlığında değil, fakat Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya sorunlarını güçle çözme eğilimde olmasından şüpheleniyoruz. Şayet Gürcistan defalarca tehdit ettiği gibi kuvvet uygulamaya kalkarsa, vatandaşlarımızın yaşamlarını korumak için biz de güçle karşılık veririz" dedi.





NATO TARAFLARI UYARDI


Nato Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer Rusya'nın NATO temsilcisi Dimitriy Rogozin'i uyararak tarafların herhangi bir askeri birlik hareketlenmesine yol açacak karardan kaçınmalarını belirtti. Rusya -Abhazya sınırında 15 yeni gözlemevi kurduklarını belirtti.


ÇATIŞMANIN TARİHİ

Rusya Gürcistan üzerinde tahakküm kurmak istiyor. Askeri olarak Rusya'ya, karşı koyma gücü olmayan Gürcistan bu amaçla NATO'ya girmek için çok önemli çalışmalar yapıyor. Abhazya, Güney Osetya, Acaristan gibi sorunlu bölgelerde Ruslar istihbarat faaliyeti yürüterek Gürcistan'a göz dağı veriyor. Rus cenderesinden kurtulmuk isteyen Gürcistan'ın politik istikarsızlık ve askeri tehdit altında yaşadığı ekonomik zaafiyeti dünyada dikkatle izleniyor. (Bugün)

Gürcistan, Rusya'ya Nota Verdi


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'na vekalet eden Grigol Vaşadze, bakanlığa davet edilen Rusya'nın Tif1is Büyükelçisi Vyaçeslav Kovalenko'ya notayı verdikten sonra yaptığı açıklamada, Abhazya bölgesine giren takviye askeri birlik ve teçhizatın tam listesini talep ettiklerini kaydetti. Vaşadze, Rusya'yı Abhazya bölgesine ek askeri birlikler yerleştirmesinden dolayı kınadıklarını belirterek, bu konuda uluslararası toplumun da gereken adımları atmasını beklediklerini ifade etti. Kovalenko da açıklamasında, Rusya'nın Gürcistan ile daha önce varılan anlaşma çerçevesinde bölgede hareket ettiğini kaydetti. Rus Büyükelçi Kovalenko, Abhazya'daki sorunlu bölgeye yerleştirilen takviye Rus barış gücü askerinin, bölgedeki olası provakatif eylemlerin önünü almak ve gerginliğin tırmanmasını engellemek amacında olduğunu ifade etti. Bu arada, Abhazya'ya ulaştığı bildirilen ek Rus barış gücü askerlerinin Kodori deresine yakın olan Tkvarçheli bölgesine konuşlandığı kaydedildi.


Rus Askerleri Abhazya'ya Konuşlanıyor
Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya sınırına askeri sığınak yapması karşısında gardını alan Rusya, Abhazya’ya takviye barış gücü askeri göndermeye başladı.

Dün onlarca zırhlı araçla Sohum'dan geçen Rus askerleri Tkaurçal bölgesine konuşlandırıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, hafta başında Rus vatandaşlarını olası bir saldırıdan korumak için Abhazya ve Güney Osetya'ya asker gönderme kararı almış, Tiflis de bunu savaş tehdidi olarak yorumlamıştı. Rusya halihazırda 2000 civarında olduğu sanılan asker sayısına ne kadar ilave yaptığına dair bilgi vermedi. Ancak Savunma Bakanlığı, 1994 Moskova Anlaşması'nda 3000 barış gücü askeri olarak öngörülen limitin aşılmayacağını açıkladı. Diplomatlar ise takviye asker sayısının 1200 olabileceğini söylüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.