Türküler Üzerine

Türküler Üzerine

Resul Kürşat Şahsi
Türkü, Türk'ün, tarihe adını yazdırdığı günden günümüze kadar olan zamanda feleğin hallerini zamanda yok olmayacak biçimde işlediği bir milli şuur kaydıdır. Okumasını bilirseniz, bu kayıtta zamanın başlangıcından günümüze Türk'ün her hali ile yüzleşirsiniz.
Türküler, Türk kültürünün önemli bir parçası olmakla birlikte, kültürün özünü bünyelerinde barındırmaları itibarı ile Türk kültürünü ve ruhunu koruyucu nitelikte oldukları düşüncesindeyim. Kendi başına türkü dinleme eylemi, bir ruhi yunma ve öze dönüş hamlesi niteliği taşımaktadır.Türkü zordur, türkü imkansızlıktır, türkü sevdadır, türkü cesarettir, türkü dürüstlüktür, türkü ayrılıktır,türkü sevinçtir, türkü inançla bağlanmaktır, talip olmaktır. Türkü bazen gözyaşı, bazen bir tatlı tebessümdür.
Türküler milletimizin öz malı bağlama ile, kaval ile, kemençe ile, sipsi ile kopuz, tulum ile kültürel geçmişimizin gelecek kuşaklara dilden dile aktarılmak üzere yazılmış bir başka boyutta hikayesidir. Türk, yaşadığı her bölgede Türk'ün bir mevsimini Türkçe, türküyle yazmıştır. Bu hikayeyi okuyup- okuyamamak bence Türk kalabilmemizle ilgilidir.
Yazının Devamına Aşağıdaki Bağlantıdan Ulaşabilirsiniz..
http://www.haberdokuz.com/resul-kursat-sahsi/turkuler-uzerine.html


Not: www.haberdokuz.com a artık ziyaretçilerin de haber eklemesi mümkündür. TTK

--
İletişim: gazilibozkurtlar@mynet.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.