ULU HAKAN'a zulmetmişler.......

Suriye Kültür Bakanı Dr. Riad Nassan Ağa,Sultan Abdulhamid Han’ın, siyonistlerin tekliflerine rağmen Filistin topraklarını satmamasının tarihin en önemli tavırlarından biri olduğunu vurguladı.



İslâm Konferansı Teşkilatı İslâm Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen “Yüzüncü Yılında İkinci Meşrutiyet” kongresinde konuşan Suriye Kültür Bakanı Dr. Riad Nassan Ağa, çok önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Grand Cevahir Otel’de başlayan kongrenin açılışında konuşan Ağa, Osmanlı’nın Siyonistler tarafından yıkıldığını hatırlattı ve Sultan Abdulhamid Han’ın, siyonistlerin servet teklifine rağmen Filistin topraklarını satmaya yanaşmamasının tarihin en önemli tavırlarından biri olduğunu vurguladı.
“ABDULHAMİD HAN’A ÇOK ZULMETTİK”
“Bir şahsiyete gerçekten çok zulmettik; bu kişi İkinci Abdulhamid’dir” diyen Dr. Riad Nassan Ağa, Abdulhamid Han’ın siyonistlere karşı sarfettiği “Filistin şahsımın değil, İslâm aleminin bir parçasıdır. Kimse şahsi tasavvurda bulunamaz. Vücuduma bir hançer bile saplansa İslâm topraklarının bir parçasını vermem. Beni çiğnedikten sonra Filistin’i alabilirler” sözlerinin tarihi bir cevap olduğunun altını çizdi. Bu tarihi dönemin açıklığa kavuşması gerektiğini bildiren Ağa, siyonistlerin bu gerçekleri örterek Abdulhamid Han’ı karalamaya çalıştığına işaret etti. Avrupa’nın baskısına rağmen Abdulhamid Han’ın Yahudilerin Kudüs’e gidip hacı olmalarına izin verdiğini hatırlatan Ağa, Yahudilerin nankörce bir tutum takınarak, Müslümanlığı sahtekarca kabul edip devlete sızdıklarını ve Kudüs valiliği içerisinde büyük çekişme ve yolsuzluğun başgöstermesine sebebiyet verdiklerini anlattı.
“İSLAM ALEMİ YENİDEN BİRLİK OLUYOR”
Milliyetçilik hareketlerinin İslâm birliğine büyük zarar verdiğini kaydeden Ağa, son dönemde Müslümanların yeniden birlik olma yolunda ilerlediğini ve bu birlik hareketinde Türkiye ile İslâm Konferansı Teşkilatı’nın çok önemli bir rol oynadığını belirtti. Ağa, şöyle konuştu: “Osmanlı dağıtılıp İslâm toprakları işgal edilince Siyonist devletin temelleri atıldı. Bu bölgedeki halklara şunu söylüyorum; Ortadoğu diye bir kavram yoktur. Biz büyük bir milletiz. Yeniden oluşuyoruz, geleceği yapmak için. Arap, Türk, Fars büyük zafer bu milletlerin bir araya gelmesiyle olacaktır.”
Ağa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile Suriye arasındaki arabuluculuk çalışmalarını desteklediğini belirterek, “Çünkü Erdoğan, bizim kardeşimiz, arkadaşımız ve kendisine de çok güveniyoruz” dedi. Ağa, ABD'nin bölgede yeni bir muhtemel müdahalesine ilişkin de, görüşlerini, “Bölgede ABD'nin İran'a ya da Suriye'ye yapacağı herhangi bir müdahale, bölgesel olmaktan ziyade dünya savaşı olacaktır ve bu ABD için aptallık olacaktır. Biz bundan kaçınmasını istiyoruz. Biz bölgede sadece barış istiyoruz” şeklinde ifade etti.
“İKİ ASIRLIK AKIŞTA ZİRVE NOKTASI”
Kongrede konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın da 2. Meşrutiyet döneminin, günümüze kadar sürüp gelen çağdaş tarihi en derinden etkilemiş olan dönem olduğunu vurguladı. IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren ise, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihin en güçlü devletlerinden ve dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olduğunu belirtti ve Osmanlı’nın kendine has devlet idaresiyle değişik millet ve inanç mensuplarını yüzyıllar boyu bir arada tutmayı başardığını vurguladı. İslâm Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu da, “Meşrutiyet çok farklı seviyelerde tarihi şekillendirmiştir. Objektif görüşler ve hakikate sadık kalarak değerlendirmek lazım” dedi.

1 yorum:

  1. NİHAYET...
    İçim bi hoş oldu, yazık, çok yazık...
    abtal ve salaklık bu kadar olur. daha ne diyeyim.
    şimdi ne çekiyarsa dünyada insanlık hep bunların yüzünden...

    http://www.mucitirfan.azbuz.com/blog/yazi/oku/5000000000923906/II-ABDULHAMIT39IN-PETROL-HARITASI

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.