BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİNDEN ÇARPICI KARELER....

Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde türban serbestisi sağlayacak anayasa değişikliğini iptal etmesi nedeniyle Mazumder Ankara Şubesi üyeleri Anayasa Mahkemesi önünde protesto gösterisi yaptı. Eylemde, “hak arayışımızı onurluca sürdüreceğiz” denildi.






Anayasa Mahkemesi önünde protesto gösterisi yapan Mazlumder üyeleri, “Ayrıcalık istemiyoruz, ayrımcılık da” pankartı taşıdı. Gösteride yapılan mizansende üzerinde "üye" yazan 9 kişi seçim sandıklarını ezdi. Ayrıca, bir teraziye de üzerine 411 yazılı ağırlık bir diğerine ise 9+2 yazan bir ağırlık konuldu. Gösteri sırasında yapılan açıklamada, Türkiye’de demokratik hakların kolay kazanılmadığı ve demokrasi yolunda daha çok yolun olduğu ifade edilerek “Biz bu hak arayışını onurluca sürdüreceğiz. Biz Türkiye’nin gerçeğiyiz. Biz demokratik denen seçimlerde oy hakkı olan eşit kişileriz. Bazıları bizi eşit saymasalar bile” denildi.

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Ümit Mert ise, söz konusu kararın insan özgürlüğüne aykırı olduğunu savunarak, “Bizler başı kapalıların da, başı açıklar gibi haklarını özgürce kullanmalarını istiyoruz. Anayasa Mahkemesi darbecilerin hazırladığı anayasa ile bu değişikliği iptal etti. Zaten başka bir şey de beklenemezdi” dedi. Mert, yapılanların Hitler ve Mussolini dönemlerinde bile yaşanmadığını iddia ederek “Biz bu kararı kabullenmeyeceğiz” diye konuştu

Türk medyasında fazlaca yer almasada yurdun hemen hemen her şehrinde türban gösterileri düzenleniyor.

Bu gösterilerin fotoğrafları Türk gazete ve televizyonlarında tek kare bile yayınlanmazken uluslarası ajanslar bu fotoğrafları bütün dünyaya ulaştırıyor.
KAYNAK:HABER VİTRİNİ

İŞTE O FOTOĞRAF KARELERİ...






















0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.